Index – Belföld – Szexuális zaklatás miatt vizsgálat indult a BKK-nál

by Kevin | Last Updated: April 21, 2020

Zaklatási ügy miatt indult vizsgálat a a BKK-nál a cég projektvezetője ellen – tudta meg a Magyar Nemzet. Úgy tudják, Nagy Zsolt, az elektronikus jegyrendszer projektvezetője egyebek mellett fogdosással és szexuális tartalmú üzenetek küldésével a BKK több munkavállalóját is zaklatta, amit a vállalatot fenntartó fővárosi önkormányzat is elismert lapnak. A Magyar Nemzet szerint Nagy Zsolt közeli viszonyban van Varga Ivettel, a BKK év elején kinevezett vezérigazgatójával.

Bár a lapnak arra a kérdésére nem adtak egyértelmű megerősítő választ, hogy Nagy Zsolt és Varga Ivett tartós magánéleti viszonyt folytatnak-e, a főváros azt írta: a vezérigazgató jelezte érintettségét, és haladéktalanul kizárta magát az esélyegyenlőségi bizottság jelentésének értékeléséből annak kézhezvétele után, ezért azt a BKK igazgatóságának elnöke (Draskovics Tibor) végezte el.

A Magyar Nemzet birtokába került belső levelezésből viszont az látszik, hogy a vezérigazgató a vizsgálat elején nem mentette ki magát összeférhetetlenségre hivatkozva, sőt az ügyben eljárt egy darabig, és védte Nagy Zsoltot a vizsgálatot végzőkkel szemben.

A bizottság által javasolt munkáltatói intézkedést – vagyis a munkavégzés alóli felfüggesztést – nem tette meg, és más intézkedést sem javasolt az ügyben. Varga Ivett ugyanis nem látta alátámasztottnak a bizottság megállapításait a vizsgálat során felvett jegyzőkönyvek alapján, ráadásul a vírushelyzetre hivatkozva sem tartotta lefolytathatónak a vizsgálatot.

Karácsony Gergely utasítást adott arra, hogy a BKK szüntesse meg Nagy Zsolt munkaviszonyát, s ebben a kérdésen alapítói határozatot is kiadott, hogy a vezérigazgató ne kényszerüljön a munkáltatói jogkörgyakorlás körében tartalmilag maga döntést hozni – írta a lapnak a főpolgármesteri hivatal.

A BKK vezérigazgatói posztjára kiírt pályázatot Varga Ivett, a BKK addigi stratégiai és innovációs igazgatója január végén nyerte meg. Kinevezése után adott interjújában számos tervéről beszámolt lapunknak.

Az ügyben keressük a főpolgármesteri hivatalt.