Index – Belföld – Rendőrség fogja vizsgálni a századvéges Lomnici szakértését

by Kevin | Last Updated: April 22, 2020

“A feltárt jelek azt mutatják, hogy külső támadás okozta a forint múlt heti gyengülését – jelentette ki az M1-en ifj. Lomnici Zoltán, a Századvég jogi szakértője. Hozzátette, a külső támadásra utal az is, hogy a Magyar Nemzeti Bank korrekciós beavatkozásként kamatemelést hajtott végre, ami végül hozzájárult a magyar fizetőeszköz erősödéséhez. Emlékeztetett: Soros György 1992-ben a brit fonttal szemben hajtott végre spekulációs támadást – hangzott el az M1 Híradójában”

– írta a magyar közmédia a Hirado.hu oldalon.

Vadai Ágnes DK-s országgyűlési képviselő írásbeli kérdéssel fordult Polt Péter legfőbb ügyészhez, írja a Hvg.hu. Azt kérdezte, “A feltárt jelek azt mutatják, hogy külső támadás okozta a forint gyengülését.” – mondat, az megalapozott kijelentés vagy rémhírterjesztésnek minősül.

Polt Péter legfőbb ügyész a válaszában jelezte, hogy az írásbeli kérdés feljelentésként értékelhető, ezért a legfőbb ügyészség a III. kerületi rendőrkapitánysághoz továbbította. Így a nyomozóhatóság feladata lesz annak megítélése, hogy “a kérdésben megfogalmazott magatartás bűncselekmény gyanúját kelti-e, és emiatt a nyomozás elrendelésének van-e helye”.

Függetlenül attól, hogy mi lesz ennek az eredménye – tippelni lehet persze -, az összeállításban a közmédia külpolitikai csillaga a következőket mondta még el:

Egyre többen vélik úgy, hogy Soros György most, a világjárvány elleni küzdelem, a gazdaság megmentéséért zajló harc kellős közepén ismét a már többször is bevált módszerhez folyamodik, nagy tételben fogad a forint gyengülésére. Akkora összegeket áldoz erre, hogy az már önmagában lefelé húzza az árfolyamot.

Szakértők szerint Soros György most nem pénzt akar keresni. Egyértelműen a politikai bosszú mozgatja a szándékait. Nem akarja ugyanis büntetlenül hagyni, hogy Magyarország és a magyar kormány nyíltan ellenszegült akaratával, nem volt hajlandó migránsokat tömegesen beengedni és letelepíteni, ezáltal bevándorlóországgá változtatni Magyarországot.” (magyar közmédia, Híradó, 2020.04.08.)