Index – Belföld – Lemondott a Fejér Megyei Kórház orvos igazgatója

by Kevin | Last Updated: April 17, 2020

Lemondott a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház orvos igazgatója, Reiber István – közölte a kórház vezetősége pénteken az MTI-vel. Az orvos igazgató lemondását a megbízott főigazgató elfogadta – áll a közleményben.

Azt írták, a menedzsment minimális átalakítását követően hétfőtől új vezetéssel folytatják a munkát a kiemelt járványügyi feladatok megoldásáért és a betegek ellátásáért.

A kórház hivatalos honlapja szerint az új orvos igazgató Kovács Attila belgyógyász, kardiológus szakorvos lett.

Mint korábban megírtuk, a kórház korábbi főigazgatóját, Csernavölgyi Istvánt Kásler Miklós miniszter április 11-én szólította fel, hogy adja át hivatalát a Fejér Megyei Szent György Kórház élén.  Az Emberi Erőforrások Minisztériuma akkor azt közölte, hogy a kórház főigazgatója a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban olyan súlyos mulasztást követett el, ami indokolta, hogy átadja hivatalát, és az új főigazgató kinevezéséig Reiber István orvosigazgató vezeti az intézményt.

A volt főigazgató közleményében azt írta, hogy egy esetben elcsúszott az elektronikus adatszolgáltatással, emiatt szűnt meg végül a munkaviszonya a kórházzal. Szerinte a hiba, amely a kirúgása indoka, nem kötődik a főigazgató személyéhez, adminisztratív hiba volt, amely bármely intézmény életében előfordul.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma ezután vasárnap közölte az MTI-vel, hogy Kásler Miklós miniszter Bucsi László címzetes egyetemi docenst bízta meg a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház főigazgatói teendőinek ellátásával.

A közlemény szerint a megbízott főigazgató elismert szakember, az orvostudomány kandidátusa, 20 éve dolgozik a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórházban, 2008 óta pedig ő az intézmény Mozgásszervi Sebészeti Centrumának vezetője.

Bucsi László jelenlegi megbízása határozott időre, a főigazgatói pályázat eredményes lezárásáig tart.