Idén terjesztették fel életműdíjra a kórház főigazgatót, akit Kásler egy adminisztrációs hiba miatt azonnal kirúgott

by Kevin | Last Updated: April 11, 2020

[ad_1]

Nyilatkozott a 24.hu-nak Csernavölgyi István, aki péntekig a székesfehérvári Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház főigazgatója volt. Most már nem az, mert teljesen váratlanul felmentette Kásler Miklós miniszter.

A most már csak volt főigazgató egy közelményben már jelezte,  hogy azért küldték el, mert miközben a járvánnyal küzdenek, egyetlen egyszer megcsúsztak egy adatszolgáltatással. Telefonon így is jelentettek, később aztán az első visszajelzésre írásban is pótolták a hiányt. De Kásler erre hivatkozva szüntette meg a munkaviszonyát. Csernavölgyi István szerint egyébként az adatszolgáltatás nem főigazgatói hatáskör. „A főigazgató személyéhez közvetlenül nem köthető adminisztratív hiba történt, mely bármely intézmény életében előfordul”. 

Finom azt is jelezte, hogy azért volt egyéb dolguk is mostanában: „az elmaradásra magyarázatul a kórházban folyó megfeszített és minden szempontból hatásos járvány-megelőzési és -kezelési munka szolgálhat. Heroikus munkát végzünk. Az elmúlt hónapba a folyamatos, azonnali határidős adatszolgáltatási feladatok ellátása mellett, az országban elsők között alakítottuk át a kórházat a járványügyi helyzetnek megfelelően a várhatóan tömeges megbetegedések biztonságos ellátására. Meggyőződésem szerint az intézmény jelenleg készen áll a feladatra”.

Csernavölgyi azt mondta, hogy nem volt más, számára ismert előzménye az elbocsátásnak: „Tíz évig vezettem a megyei kórházat, tudtommal munkatársaim, a betegek és a felügyelő szervek megelégedésére”. Korábban nem volt kifogás a munkájával kapcsolatban. „Az idén terjesztettek fel az egészségügyi munkáért végzett életműdíjnak szánt Batthyány–Strattmann-díjra, 2017-ben a munkámat Berzsenyi-díjjal ismerték el”.

A közleményében azt írta, hogy „az igazság védelmében a szükséges jogi lépéseket megteszem, a sárdobálásban nem veszek részt”. Azt az interjúban nem árulta el, hogy ki ellen tesz jogi lépéseket. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan
megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó,
bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak
a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan
még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon
kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek
lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a
saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Kapcsolódó[ad_2]

Source link