Hthetes versenysorozattal kszl a nmet teniszszvetsg a jrvny utn

by Kevin | Last Updated: April 20, 2020

A Nmet Tenisz Szvetsg (DTB) hthetes versenysorozattal segtene azokon a jtkosokon, akiknek a koronavrus-jrvny miatti knyszersznetben problmjuk lehet a meglhetssel.

A DTB tervei szerint a 32 frfi s 24 ni jtkossal labdaszedk, vonalbrk s nzk nlkl, csoportkrs rendszerben szerveznk meg a tornkat ksbb kijellend helyszneken.

A szvetsg clja, hogy azok a jtkosok, akik az ATP- s a WTA-tornk lelltsa miatt nem tudnak pnzt keresni, ne kerljenek bajba. ppen ezrt a felhvs nem elssorban az ljtkosoknak, hanem a vilgranglistn htrbb szerepl teniszezknek szl. Ugyanakkor mr a nmet Davis Kupa-vlogatottban is szmtsba vett Jan-Lennard Struff s Philipp Kohlschreiber is jelezte, szvesen indulna.

J tlet, mert a jtkosoknak a hossz kihagyst kveten gyis szksgk lesz nhny mrkzsre, amg ismt felveszik a ritmust, radsul ezzel tudunk segteni azokon, akiknek most nehz a helyzete– lelkendezett az tlet kapcsn Michael Kohlmann szvetsgi kapitny.

Jnius 8-n venn kezdett a klnleges tornaForrs: AFP/Carmen Jaspersen

A sorozat – amennyiben megkapjk a hatsgi s egszsggyi engedlyeket – jnius 8-n venn kezdett, a csoportok nyolc gyztese ngyezer eurval gazdagodna, a tovbbi szakaszokban pedig tovbb emelkedne a pnzdj.

Vasrnap az angol The Telegraph napilap arrl szmolt be, zrtkr, de interneten nzhet tenisztornkra kerl sor a kzeljvben Rafael Nadal, illetve Serena Williams edzjnek akadmijn.
Az ATP s a WTA a koronavrus-jrvny miatt egyelre jlius 13-ig sznetelteti a frfi s a ni versenyeket.