Hrom ve rabolta ki Kassai Viktor a Bayern Mnchent

by Kevin | Last Updated: April 18, 2020

2017. prilis 18-n Kassai Viktor vezette a Real Madrid–Bayern Mnchen Bajnokok Ligja-negyeddnt visszavgjt, s taln soha egyetlen mrkzs sem vltott mg ki annyi indulatot, illetve generlt olyan mrtk vltozsokat, mint ez.

A kivl, korbban mr BL-dntt is vezet magyar brra s csapatra nem vrt knny feladat, hiszen a hazai 1-2 utn egy mindenre elsznt Bayern lpett plyra a Bernabuban, ahol a Real sem akart nyert helyzetbl kiesni. A rendes jtkid vgn 2-1-re vezetett a Bayern, s jhetett hosszabbts, de a bajorok ennnek mr csak tz emberrel futottak neki, miutn Kassai msodik srga lappal killtotta Arturo Vidalt: a chilei kzpplys mr tbbszr is gy jrhatott volna, ekkor azonban ppen egy szablyos szerels utn bnhdtt.

A Bayern-sztrok az ltzben rontottak a lerablzott Kassainak

Emlkezetesre sikerlt a Bajnokok Ligja klasszikus prharcnak 24. felvonsa, a Real Madrid hosszabbts utn 4-2-re legyzte a Bayern Mnchent, s 6-3-as sszestssel bejutott az eldntbe, sorozatban hetedszer, ami rekord. A 100. Bajnokok Ligja-gljt elr Ronaldo s csapata teljestmnyt azonban bernykolta a mrkzs magyar fszereplje: Kassai Viktor hibs tleteivel dnten befolysolta a tovbbjutst.

A bajorok ekkor joggal krtk szmon, hogy lehet mg a plyn a Real brazil jtkosa, Casemiro, a hosszabbtsban viszont vgkpp padlra kerltek, amikor Cristiano Ronaldo ktszer is nyilvnval lesrl ltt glt. A Real nyert 4-2-re, s 6-3-as sszestssel bejutott a dntbe, amit 3-1-re meg is nyert a Juventus ellen.

A lefjs utn a Bayern tbb jtkosa lltlag az ltzje eltt krte szmon Kassait, egy ismert angol tvs pedig gy fogalmazott, hogy “kiraboltk” a nmet csapatot.

Az risi felhborodst kveten rezheten fellnklt a vita a videobr (Video Assistant Referee, VAR) bevezetsrl, ami a 2018-19-es szezon ta valban rsze a BL-nek, illetve szmos bajnoksgban, s szinte mr minden vilgversenyen hasznljk.

Carlo Ancelottit a kvetkez szezon elejn menesztette a Bayern, s tbben is gy vltk, hogy valjban mr a madridi mrkzssel megpecsteldtt a sorsa.