Hőkamerákat vet be koronavírusos dolgozóinál az Amazon

by Kevin | Last Updated: April 18, 2020

A Reutersnek nyilatkozó források szerint a raktárakba felszerelt hőkamerák hamarabb tudják mérni egy ember testhőmérsékletét, mint a homlokhoz tartott mérők, a cég azt reméli, hogy ezekkel hamarabb és hatékonyabban ki lehet szúrni a lázas dolgozókat.

A lépésre azért volt szükség, hogy hatékonyabban ki tudják szűrni a koronavírusos dolgozókat, miután az Amazon 50 amerikai raktárában jelentettek már ilyen eseteket. Emiatt sok dolgozó aggódik saját biztonságáért, sokan inkább otthagyták munkájukat, ráadásul a szakszervezetek is azt követelik a cégtől, hogy zárja be a raktárait.

A megugró online rendelések miatt azonban az Amazonnak szüksége van a raktárakra a megrendelők kiszolgálása érdekében, így igyekeznek mindent megtenni azért, hogy idejében észrevegyék a koronavírussal fertőzött dolgozókat.

Az Amazon által bevetett hőkamerás rendszert alkalmaz a Tyson Foods és az Intel is. A Reuters forrásai szerint a cég legalább hat raktárát felszerelte már a hőkamerák kiépítéséhez szükséges hardverekkel, ezzel pedig az eddig a belépésnél használt hőmérőket is felváltják.

A hónap elején az Amazon már bejelentette, hogy minden dolgozójának biztosít arcmaszkot és napi szinten több százezer dolgozóját teszteli majd koronavírusra.

Címlapkép: Shutterstock