"Hogy szerethettl bele egy lusta nbe, fiam?!"

by Kevin | Last Updated: April 18, 2020

Mit szptsem? Nem rajongok a fiam bartnjrt. Mr vek ta egytt vannak, de a mai napig remlem, hogy szaktanak, s tall magnak egy msik, jraval lnyt.

szintn bzom benne, hogy a hzassg vletlenl sem kerl szba kettejk kztt, hiba lenne mr itt az ideje. Hogy mirt az ellenszenv mr szinte az els pillanattl? Nem ltok bele szorosan a mindennapjaikba, de egyszeren azt rzem, hogy Regina kihasznlja a fiamat.

A frjemmel igyekeztnk gy nevelni Zsoltit, hogy vegye ki a rszt a hzimunkbl, hiszen nincsenek tipikus ni vagy frfi feladatok. Gyerekknt is be kellett segtenie, nem volt vlasztsa – mi ezt gy tartottuk normlisnak.

m amikor azt hallom, hogy napi 10-12 ra munka utn mg vezeti otthon a hztartst is, akkor borzaszt dhs leszek. Ezalatt Regina alszik, vagy pp a kanapn semmit tesz, az n fiam pedig fz, mos, takart. Ha nem is minden nap, de lnyegesen gyakrabban, mint az indokolt lenne.

Sajnos arrl sem tudok megfeledkezni, hogy Regina s a rend nem ppen kzeli ismersk. Inkbb nagyon tvolinak mondanm ket, akik csak nvrl ismerik egymst… Hogy nknt ne legyen ignye a tisztasgra s a minimlis rendre? Ez egyszeren felfoghatatlan szmomra. Nem azt vrom el, hogy napi szinten takartnt jtsszon, de havi 1-2 alkalom szerintem igazn belefrhetne. Most komolyan, hogy akar gyereket, amikor kettejket is kptelen elltni?

Ami a fzsi tudomnyt illeti, az is hinyos, cserbe ktsgtelenl gyesen rendel. Ezt mg valahogy el is tudnm fogadni, de azt mr kevsb, hogy egyltaln nem figyel magra. Sosem volt egy ndszl alkat, de mita egytt vannak, csak gy halmozza a plusz kilkat. s hangslyozom, nem a kinzet miatt fontos a plusz kil, hanem az egszsg miatt. Hamburger, pizza s mindenfle gyorskaja a napi tkezs rsze, ahelyett, hogy megtanulna 1-2 normlis telt megfzni. Legalbb azokat, amiket a fiam szeret.

Forrs: Shutterstock

s nyilvn mondanom sem kell, hogy ki a csaldfenntart szerep, kinek a fizetse biztostja a jltket, a rendelseket. Kinek a laksban lnek, kinek az autjt hasznljk – s mg hosszasan sorolhatnm. De ha jobban belegondolok, akkor taln ez a legkevesebb. A pnz ptolhat, szemben az elvesztegetett idvel.

Egyet viszont el kell ismerjek: Regina nem buta lny. Br ktsgtelenl bicskanyitogat, hogy sokszor mindenkinl okosabbnak hiszi magt. Pedig nem az, csak megvan a maghoz – s a fiam megfogshoz – val esze. A stlusa ltalban lekezel s arrogns. Szvesen krkedik a fiam sikereivel gy, mintha neki is lett volna benne rsze.

Anyaknt veken keresztl vod, flted a gyermeked, s amikor nll letet kezd, akkor bzol benne, hogy ugyanezt az odafigyelst kapja majd meg a prjtl. Aztn jn az risi csalds, amikor azt ltod, hogy nem gondoskodnak gy rla, ahogy azt te tennd. s jelen helyzetben taln mg bosszantbb, hogy a fiam hagyja magt. Szinte felfoghatatlan szmomra, hogy ez a “semmilyen kapcsolat” elg neki. Nem akar szebbet, jobbat, gondoskodbbat.

Mindezt sohasem kzltem vele, s Reginval sem. Tisztban vagyok vele, hogy nincs jogom beleszlni az letkbe, csak nma aggodalommal s haraggal figyelem a kapcsolatot. Ha szlnk, akkor lehet, hogy a fiamat is elvesztenm, ezt pedig nem szeretnm. Ehelyett inkbb fenntartok egy formlis, megfelel tvolsg kapcsolatot a bartnjvel, amiben abszolt partnerknt viselkedik. Ennyit tudok tenni, s remnykedni, hogy valami elbb vagy utbb megvltozik…

Jutka trtnett B. Barbi jegyezte le.

Forrs: Mudra Lszl

SHE.HU Kibeszl!

Neked mi a vlemnyed errl a cikkrl? Egyetrtesz vele, vagy teljesen mshogy ltod? Katt IDE, s mondd el neknk!

Nyitkp: Shutterstock