Hétfőn újrakezdi a termelést a Volvo

by Kevin | Last Updated: April 17, 2020

A közlemény szerint a Göteborg melletti Torslanda üzemben hétfőn megindul a termelés. A Skoevde városban működő motorgyárban és a karosszériaelemeket gyártó Olofstroem üzemben pedig a többi üzem igényeihez mérten heti rendszerességgel állítják össze a termelési tervet.

Hétfőn kezdi meg a termelést csökkentett kapacitással a belgiumi Ghent városában is a Volvo-üzem. A dél-karolinai üzem az Egyesült Államokban május 11-én indítja újra a termelést. A Volvo januárban leállított kínai üzeme már termel.

Alkalmazottainknak és partnereinknek egyaránt tartozunk a munka újraindításával most, hogy azt a körülmények már lehetővé teszik

– mondta Hakan Samuelsson, a Volvo Cars vezérigazgatója. Közölte: a Volvo három heti termelést veszített a leállással. Mivel a vírusvédelmi intézkedések szinte leállították az európai gazdasági aktivitást, a Volvo továbbra is igénybe veszi a svéd kormány átmeneti szabadságolásra és részmunkaidős bérkiegészítésre az idén bejelentett támogatási programját.

Az üzemet fertőtlenítették és minden közösségi helyiségben, a tárgyalókat, irodákat és éttermeket is beleértve megteremtették a távolságtartás feltételeit – írja a Volvo Cars közleménye.

A kínai Zhejiang Geely Holding Group 2010-ben vásárolta meg a Volvo Cars autógyárat az amerikai Ford Motors konszerntől.