Harmadszor is beletört a forint bicskája a 350-be – Ma nekifut újra?

by Kevin | Last Updated: April 17, 2020

Péntek reggel 350,75-nél járt a forint az euróval szemben, ez 0,2%-os erősödést jelentett csütörtök estéhez képest. Tegnap már azt hihettük, hogy végre sikerül átvinni a 350-es lélektani szintet a magyar devizának, azonban a nap végére megint elbizonytalanodott és visszakorrigált. Ma alapvetően jónak tűnik a nemzetközi hangulat, mindenki az amerikai gazdaság mielőbbi újranyitásában reménykedik, bár a képet árnyalja, hogy Kínából a vártnál gyengébb első negyedéves GDP-adat jött. A dollárral szemben most 323,4 körül jár a forint, míg az angol font 403,4 forintba kerül.

Pánikban a lehetőség: zuhannak az árfolyamok. Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

A régióban a lengyel zloty és a cseh korona is a forinthoz hasonló minimális erősödéssel kezdte a napot, miközben a feltörekvő piacokon a török líra szintén 0,1 százalékot javított, a dél-afrikai rand viszont 0,8 százalékos erősödést mutat.

Az euró-dollár árfolyam is megint fordult az utóbbi napokban, az 1,10-es szintről 1,08 közelébe erősödött vissza a dollár. Ma reggel 1,085 körül jár a jegyzés, ami 0,1 százalékos korrekciót jelent ebben a dollárerősödésben. A japán jen és az angol font közben egyaránt 0,2 százalékkal erősödtek a dollárral szemben.

Pánikban a lehetőség: zuhannak az árfolyamok. Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

Címlapkép: Getty Images