Hallra gzolt egy gyalogost egy rszeg sofr Miskolc mellett

by Kevin | Last Updated: April 15, 2020

Vasrnap jjel a Borsod-Abaj-Zempln megyei Megyaszrl, Gesztely feltartott ismerseivel egy frfi, aki nem vette szre az ton eltte stl gyalogost s elgzolta. Aztn anlkl elhajtott a helysznrl, hogy segtett volna. Ksbb a sofr s az egyik utas visszatrt, de addigra az elttt frfi meghalt.

prilis 12-n este fl 11-kor autzott hrom ismersvel Gesztely fel egy sofr. A ltsi viszonyokhoz kpest gyorsabban ment, emiatt csak ksn vette szre az eltte stl frfit. Elttte. A sofr megllt a baleset utn. Kiszlltak ismerseivel az autbl, de anlkl, hogy segtettek volna gyalogosnak, tovbbmentek.

Ksbb a gzol s az egyik utasa visszament a baleset helysznre, de az elttt frfi olyan slyosan megsrlt, hogy addigra mr meghalt.

IllusztrciForrs: MTI/Fldi Imre

A rendrk megszondztattk a sofrt.

Kiderlt, hogy rszegen gzolta hallra a frfit.

Hallt okoz, ittas llapotban elkvetett kzti jrmvezets, s segtsgnyjts hallt okoz elmulasztsa miatt indult eljrs ellene. A brsg egy hnapra elrendelte a frfi letartztatst, tekintettel a bntets mrtkre s arra, hogy elhagyta a baleset helysznt, valamint arra, hogy szerintk fennll a szks s elrejtzs veszlye is. A vgzs mg nem vgleges, mert a frfi s vdje fellebbezett –rta kzlemnyben a Miskolci Trvnyszk.

Ha a brsg bnsnek tallja, akr 12 v brtnbntetsre is szmthat.