Hajnalban küldené piacra az időseket Gödöllő baloldali polgármestere

by Kevin | Last Updated: April 18, 2020

Miután Gémesi György szombaton meglátogatta a gödöllői kispiacot, azt tapasztalta, hogy tíz óra után alig van vevő a korábban nyüzsgő vásárban. A polgármester szerint ennek az az oka, hogy – a kormány rendelkezésének értelmében – a 65 év felettiek a 9-12 óra közötti idősávban vásárolhatnak. Éppen ezért kezdeményezni fogja a “fordított beosztást”, aminek értelmében az idős emberek csak hajnalban, 9 óra előtt látogathatnak ki a piacra. “Ezt polgármesteri hatáskörömben meg tudom lépni” – mondta Gémesi. Újabb elképesztő érzéketlenség a baloldaltól az idősekkel szemben. Gémesinek ez már a sokadik megdöbbentő nyilatkozata, mondhatni visszaesően érzéketlen, ezért is foglalkozunk ezzel az üggyel.

 A gödöllői polgármester egy posztban számolt be mai piaclátogatásáról.

“Ma is kimentem a piacra. Beszélgettem árusokkal, vevőkkel. Sajnos világosan látszik, hogy 10 óra után alig van vevő. Mint tudják, 9- 12 között csak a 65 év felettiek vásárolhatnak. A véleménye mindenkinek az volt, hogy jobb lenne a fordított beosztás. Reggel kilencig a 65 év felettiek, kilenc után a fiatalabbak” – írta Gémesi, aki már jövő héten megkezdi az egyeztetést a cseréről az érintettek képviselőivel. Ha összejön a terve, akkor onnantól kezdve 

az idős emberek kizárólag hajnalban látogathatják meg a városi piacot

Mint ismert, a kormány a kijárási korlátozás keretében rendelte el, hogy a 65 évnél idősebbek 9 és 12 óra között, míg mindenki más déltől keresheti fel az élelmiszerüzleteket, a drogériákat, a piacokat és a gyógyszertárakat. A rendelkezés határozatlan ideig történő meghosszabbítását biztosító kormányrendelet lehetőséget ad arra, hogy a polgármesterek szabályozzák a látogatási rendet a piacok tekintetében. Ezt most érzékeltette is Gémesi.


Gémesinek nem ez volt az első megdöbbentő megnyilvánulása a járvány hazai kitörése óta.

  • egyik internetes bejegyzésében arról írt, hogy itthon nincsen járványügyi helyzet, hiszen kevés a fertőzött; 
  • ennek jegyében bejelentette, hogy az önkormányzat – az Operatív Törzs ajánlása ellenére – fertőtleníti a városi játszótereket, hogy a fiatalok “biztonságos körülmények között” tudjanak játszani. Az orvos végzettségű városvezető ezt azzal indokolta, hogy a gyerekek rosszul érzik magukat bezárva, sokkal több napfényre és levegőre lenne szükségük.
  • Miután kijelentését követően nagy felháborodás tört ki a városban, azt írta egyik kommentjében, hogy “talán a játszóterek fertőtlenítése a legfelelősségteljesebb eljárás”.