Gödnél jön létre az első különleges gazdasági övezet

by Kevin | Last Updated: April 17, 2020

Gödnél jön létre az első különleges gazdasági övezet, ahol a világ egyik legnagyobb elektromos akkumulátorgyára épül – írta péntek este közösségi oldalán Szijjártó Péter. A miniszter szerint a világjárvány miatt kulcskérdéssé vált a munkahelyek megvédése, az elveszettek pótlása.

A világjárvány nemcsak egészségügyi, hanem nagyon komoly gazdasági kihívások elé is állítja az országokat – írta péntek este a közösségi oldalon tett begyejzésében Szijjártó Péter, aki szerint kulcskérdéssé vált a munkahelyek megvédése és az elveszett munkahelyek pótlása.


– Ez azonban csak akkor lehetséges, ha újabb és újabb beruházások jönnek létre. Ennek érdekében határozott szerdán a kormány egy új beruházás-ösztönzési rendszer indításáról és ezért döntöttünk különleges gazdasági övezetek létrehozásának lehetőségéről – emlékeztetett a miniszter.

2700 új munkahely jön létre

Szijjártó Péter bejegyzésében azt írta, hogy az első ilyen különleges gazdasági övezet Göd városánál jön létre, ahol

a világ egyik legnagyobb elektromos akkumulátorgyára épül.

– A Samsung SDI-nak három gyára van a világon, kettő Ázsiában, egy pedig itt, Magyarországon. Folyamatosan tárgyalunk a vállalattal az eddigi – 1,5 milliárd euró értékű – beruházásának további jelentős bővítéséről, így az elsőként létrejövő különleges gazdasági övezetben a jelenlegi 1600 munkahely megvédése mellett további 2700 jöhet létre hamarosan – írta a külgazdasági és külügyminiszter.

Azt is hozzátette, hogy a magyar gazdaság újraindításának egyik legfontosabb eleme a Samsung SDI beruházása, mellyel hazánk a hagyományos autóipar után a modern, elektromobilitásra épülő autóipar európai fellegvára is lesz.