Gigantikus összeomlás a turizmusban: mi lesz a Revoluttal és társaival?

by Kevin | Last Updated: April 23, 2020

Financial and Corporate IT 2020

A koronavírus fintechekre gyakorolt hatásáról is szó lesz a Portfolio Financial and Corporate IT konferencián. Regisztráljon Ön is!

Egyelőre „business as usual”

Az ENSZ turisztikai hivatala, a UNWTO arra számít, hogy az év egészére nézve 20-30%-ot eshet vissza a turizmus, ami a szektornak 30-50 milliárd dolláros kiesést hoz majd. Bár kevés adat van a birtokunkban arról a februártól áprilisig tartó időszakra vonatkozóan, amikor a koronavírus a legjobban tombolt a világban, valószínűsíthető, hogy az év elején a fentinél sokkal durvább visszaesést láthatunk, hiszen számos ország zárta le teljesen a határait a járvány megfékezésének érdekében.

Mindez nem túl jó hír azoknak a fintecheknek, amelyek a bankoknál lényegesen kedvezőbb árfolyamon történő, gyors devizaváltással foglalkoznak, ilyen a Revolut, a Transferwise vagy a Curve. Bár a számadatokra még várni kell, eddig úgy tűnik, hogy rövidtávon nincs nagy gond a fintechcégeknél.

A tranzakciós volumenünk nem esett márciusban, az áprilisi számokat még nem látjuk. Az embereknek továbbra is szüksége van arra, hogy pénzt küldjenek külföldre

– mondta el a Porfolio-nak a Transferwise egyik szóvivője.

Hozzátette: az emberek még mindig fizetnek jelzáloghiteleket, bérleti díjakat, számlákat a határokon átnyúlva, segítenek a rokonaiknak és üzleti átutalásokat is tesznek.

A Revolut adatairól még nem sokat tudni, viszont a fintechcég rendszeresen igyekszik tájékoztatni ügyfeleit a koronavírussal kapcsolatos tudnivalókról – árulta el a Revolut egyik marketingigazgatója megkeresésünkre.

Egy ilyen platform erre a cég blogja, ahol több bejegyzés is született, melynek célja, hogy megnyugtassa az ügyfeleket arról, hogy minden rendben van.

Eddig nem volt nagy változás abban, ahogy ügyfeleinket kiszolgáljuk. Folytatjuk a szokásos kerékvágásban

– írja a Revolut az egyik bejegyzésében. A bejegyzésben megnyugtatják az ügyfeleket: a cég tőkeerős, nemrég zártak sikeresen egy 500 millió dolláros tőkebevonási kört.

A Curve-nél lényegesen kevesebb szó esik a koronavírusról a fórumokon és a blogon is alig található róla 1-1 bejegyzés. Ennek az oka valószínűleg az, hogy a fintechcég elsősorban bankkártya-aggregációval foglalkozik, melyhez kiegészítő szolgáltatás a kedvezményes devizaváltás, de nem létfontosságú alapköve a fintech működésének.

A három fintech egyébként csak első ránézésre hasonlít, mindhárom core tevékenysége más:

Azért lesznek változások

Bár ügyféloldalról többnyire „business as usual” a helyzet, a fintechek – sok más céghez hasonlóan – hazaküldték a dolgozóikat.

A távmunka a DNS-ünkben van és minden készen állt eleve ahhoz, hogy a működést biztosító csapatok otthonról dolgozzanak

– mondta a Portfolio-nak a Transferwise-szóvivő. Hozzátette: nemhogy leépítéseket nem terveznek, hanem folyamatosan vesznek fel új embereket, jelenleg 50 betöltetlen állásuk van.

Hasonló a helyzet a Revolutnál is, ahol a teljes személyzet otthonról dolgozik, ennél a cégnél azonban az ügyfelek is érezhetnek változásokat.

Egy átfogó, folytonossági tervet léptettünk életbe, melynek célja, hogy a szolgáltatásainkat zavartalanul tudjuk fenntartani a világon és minden tagunkat plusz támogatással lássuk el a lakossági és üzleti területen is

– fogalmazott kérdésünkre a Revolut regionális marketingigazgatója.

A Revolut több új terméket is bevezetett az elmúlt hónapokban, ilyen például, hogy

  • április elején a „sztenderd” ügyfeleknek is elérhetővé tették a kriptodeviza-szolgáltatást; ebben a hónapban 1,5% / tranzakciós díjért, májustól pedig 2,5%-os díjért kereskedhetnek azok is, akik nem fizetnek rendszeres tagdíjat a Revolutnak.
  • Kiterjesztették a díjmentes ügyfelek számára a közvetett aranyvásárlás lehetőségét is, ez számukra tranzakciónként 1,5%-ért tehető meg, míg a Premium és Metal ügyfelek 0,25%-os díjért tudnak aranyt venni.
  • Elindítottak egy Junior kártyát is, mellyel kifejezetten a fiatal, 18 év alatti ügyfeleket célozzák.

Bár a Revolut ezt nem mondta ki kerek perec, a szolgáltatások hirtelen kiterjesztése részben valószínűleg azzal is okolható, hogy a vállalat igyekszik diverzifikálni üzleti modelljét, a húzótermékük, a többdevizás prepaid-kártya előnyei ugyanis kevésbé élvezhetők belföldön, különösen, ha az ember ki se mozdul a lakásából.

Jó eséllyel ez azt jelenti, hogy a három szolgáltató közül a Revolut számít arra a leginkább, hogy megsínylik a koronavírus-krízist, ezért gyorsan igyekeznek felépíteni magukat, mint tőzsdei szolgáltató, nemcsak mint pénzváltós fintech.

A másik két fintech bevételei hosszabb távon is stabilabbak lehetnek, hiszen a nemzetközi pénzküldés a fizikai jelenlét hiányában sem áll le, ami a Transferwise malmára hajtja a vizet, a Curve pedig mint „bankkártyákat tömörítő” szolgáltató, belföldön is használható. Persze a Revolut-kártyánkkal is fizethetünk bolti vásárláskor, de a díjmentes számlavezetésen kívül gyakorlatilag nincs ennek semmilyen pénzügyi előnye ahhoz képest, mintha egy normál bankkártyát használnánk.

Biztosítás koronavírusra?

Fontos megjegyezni, hogy a koronavírus előtérbe hozta a Curve-nél és a Revolutnál is elérhető, külsős szolgáltatók által kínált biztosításokat, ezek ugyanis bizonyos előfeltételek teljesülése esetén fedezetet nyújtanak koronavírus-fertőzésre is.

  • A Revolutnál az ír White Horse Insurance biztosítását vehetjük igénybe, ami egy napi használat után fizetendő termék és ha engedélyezzük, automatikusan aktiválódik, ha egyszer külföldön járunk. Koronavírus-fertőzésre akkor nyújtanak fedezetet, ha külföldön szorulunk kezelésre és azelőtt utaztunk ki, mielőtt a kormányunk ezt megtiltotta volna. A Revolut által forgalmazott biztosítás akkor fizet, ha előtte 75 font önerőt befizet az ügyfél. Ha itthon szorulunk kezelésre, nem fizetnek.
  • A Curve a francia AXA biztosító termékét forgalmazza, ez szintén egy utasbiztosítás, mely Premium és Metal felhasználóknak díjmentesen jár. Hasonló itt is a helyzet, mint a Revolutnál: ha külföldön kezelnek koronavírus-fertőzés miatt, fizet a biztosító, illetve akkor is fizetnek, ha karanténba kerülünk egy hotelben vagy permanensen törlik a repülőjáratunkat. Nem fizetnek viszont, ha itthon szorulunk kezelésre a koronavírus miatt.

Mindkét szolgáltató maximum 15 millió font / euró fedezetet nyújt ügyfeleinek.

Bár hangzatos, hogy koronavírus-esetén is fizetnek, kérdéses, hogy mennyire tudnak ezek a fintechcégek profitálni most ezeknek a biztosításoknak a meglétéből, lévén hogy olyan utasbiztosításokról van szó, melyek csak akkor fizetnek, ha az ügyfél akkor utazott, amikor nem volt még utazási tiltás érvényben.