Futuraqua: lemondtak az alapítók korábbi követelésükről, rendkívüli eredményt fog elkönyvelni a cég idén

by Kevin | Last Updated: April 15, 2020

A járványhelyzetre tekintettel közgyűlés helyett igazgatósági ülést tartott ma a Futuraqua. A kormányrendelet felhatalmazása alapján a határozatokat egyhangú szavazással, valamennyi igazgatósági tag támogató döntésével hozta meg Hajnal Zsolt András, Lassú Katalin és Kis-Benedek Róbert igazgatósági tagok.

  • Az igazgatóság elfogadta a 2019. évre vonatkozó, a nemzetközi számviteli szabályok –IFRS– szerinti egyedi és konszolidált éves jelentést, a felügyelőbizottság, az audit bizottság és a könyvvizsgáló éves jelentését, valamint a felelős társaságirányítási jelentést.
  • Az igazgatóság döntött arról, hogy osztalékfizetésre a 2019-es év után nem kerül sor, a társaság eredménye teljes egészében az eredménytartalékba kerül.
  • A felügyelő bizottság és az audit bizottság tagjává választották Majorné Dr. Lövei Judit Klárát 2020. április 15. napjától 2025. április 15. napjáig.
  • Az igazgatóság felhatalmazást kapott rá, hogy a cég által kibocsátani tervezett Watereum terméket kezdje meg bevezetni a piacra, amennyiben a piacra való bevezetés feltételei megvalósulnak.  

A vállalat bejelentette azt is, hogy a mai napon a FuturAqua Nyrt. alapítói korábbi követelésükről egyoldalú nyilatkozatukkal lemondtak, így sikerült rendezni egy több éve a cég mérlegeiben szereplő kötelezettség-állományt. Ennek következtében  vállalat rendkívüli eredményt fog elkönyvelni a 2020. évben, amelynek mértéke: 4 673 000 forint.

Az igazgatóság a mai napon kézhez vette továbbá azokat a Watereum védjegy eredetével kapcsolatos nyilatkozatokat, amely alapján a Watereum kifejezést a FuturAqua igazgatósága jogszerű szellemi tulajdonának tekintheti.

Kereskedés FUTURAQUA-részvényekkel a Portfolio Online Tőzsdén! Kedvező feltételek, profi ügyfélszolgálat. Start