Független versenysorozatot indít Serena Williams edzője

by Kevin | Last Updated: April 19, 2020

A hivatalos szervezetektől független versenysorozatot indít Patrick Mouratoglou, a korábbi világelső teniszező, Serena Williams edzője. 

Az Ultimate Tennis Showdown (UTS) névre keresztelt sorozat a női és férfi profi szervezetek, azaz a WTA és az ATP március óta és előreláthatóan legalább június közepéig tartó leállása miatt keletkezett űrt töltené ki. 

A koronavírus-járvány miatti korlátozásokat betartva a Mouratoglou nizzai (Dél-Franciaország) edzőközpontjában rendezett mérkőzéseken sem lennének nézők, a találkozókat azonban az interneten közvetítenék. A tervek szerint májusban és júniusban összesen öt hétvégén tíz-tíz találkozóra kerülne sor. 

Az első mérkőzést május 16-án játszaná a világranglistán tizedik belga David Goffin és a 103. ausztrál Alexei Popyrin, akinek az édesapja az UTS másik főszervezője. 

A teniszvilág teljes leállása közben egyelőre csak a nagy tornákról jönnek felemás hírek. A május-júniusi párizsi Grand Slam-tornát, a Roland Garrost szeptember-októberre halasztották, míg a wimbledoni torna idén elmarad, amire 1945 óta nem volt példa. A US Opent a tervek szerint az előzetesen kiírt augusztus 31-i rajttal megrendezik, habár ott az egyik legnagyobb stadionban most éppen szükségkórház üzemel.