Fontos szintek közelében jár az OTP

by Kevin | Last Updated: April 19, 2020

OTP

A február közepén ütött csúcsáról az OTP hatalmasat zuhant, majd március elején az árfolyam letörte a 2015 óta irányadó emelkedő trendvonalat, az esés pedig ezután is folytatódott. Az árfolyam a nagy esés után túladottá vált, majd a 2015 elején indult rali kezdetére és az idei februári csúcsra húzott 61,8 százalékos Fibonacci szintről az OTP felpattant. A március végi felpattanást követően a részvény ismét lefordult, miután az OTP nem volt képes a 9650 forint és 9300 forint közötti zóna közeléből felfelé elmozdulni. A héten az OTP lefelé vette az irányt, az árfolyam csütörtökön a 61,8 százalékos Fibonacci szint alá került (8137 forint közelében), bár a pénteki felpattanással sikerült ismét felette bezárnia. A jelenlegi szintekről lefelé mozdulva el, az OTP számára a 61,8 százalékos Fibonacci szint és a 7 660 forint által bezárt tartomány jelenti az első támaszzónát. Felfelé, a 8 950 forint közelében található, rövid távú csökkenő trendvonalat áttörve a 9300 – 9650 forintos tartomány jelenthetné a következő ellenállási zónát.

Mol

A márciusi zuhanás után az 1 500 forintos szint közelébe eső Mol felpattant, az emelkedés azonban elakadt a 2 100 forintos szint közelében. A Mol ezt követően újra lefordult és a részvény az 1 950 forintos szint alá süllyedt vissza. Majd a részvény ismét emelkedéssel próbálkozott meg, az árfolyam szerdán ismét áttörte a 2 100 forintos ellenállást, majd a hét végére a Mol újra a szint alá került vissza. Ha sikerül a 2 100 forintos szintet leküzdeni, a következő ellenállást a 2 250 forint közelében található szint jelenti majd. Lefelé, az 1 950 forintos szint alá kerülve a márciusi lokális mélypontra, és az 1 500 forintos szintre érdemes majd figyelni.

Richter

A március elején látott nagy esés után a Richter felpattant, bár az erősödési kísérletek korábban többször is elakadtak a 6 033 forintos szint közelében, az árfolyamnak március végén végül sikerült leküzdenie azt. A Richter ezután tovább tudott erősödni, majd a 6 400 forintos szintet sikeresen áttörve az árfolyam tovább emelkedett. A hét elején a Richter lefordult, az árfolyam ismét a 6 400 forintos szint alá került vissza, azonban a pénteki kereskedésben végül felette tudott zárni. Ha sikerül a 6 400 forintos szint felett maradni, a következő ellenállást a 6 830 forint közelében található ellenállás jeleneti majd a Richter számára. Míg lefelé, újra a 6 400 forintos szint alá kerülve a következő megállót a 6 033-as szint jelentheti majd a későbbiekben.

Magyar Telekom

A nagy márciusi esés után 335 forintnál új lokális mélypontot ütő Magyar Telekom felpattant, bár ezután az emelkedési kísérlet kifulladt. Az elmúlt hetekben a részvény ismét emelkedéssel próbálkozik, és a Magyar Telekom egyre magasabb mélypontokat hagy a grafikonon. Amennyiben az emelkedés folytatódik, a következő ellenállást a 387 forintos szint jelenthetné majd a részvény számára. Lefelé, a 335 forintos, márciusi lokális minimum alá kerülve a következő támaszt a 324 forintos szint jelenthetné a későbbiekben.

Címlapkép forrása: Budapesti Értéktőzsde