Folytatdhat a kulturlisan s trtnelmileg is fontos vr feljtsa

by Kevin | Last Updated: April 22, 2020


A koronavrus-jrvny miatt Regc vra jelenleg nem ltogathat, de amint normalizldik az egszsggyi helyzet, a nagyszabs munkk mellett is ltogathatv teszik a memlket. 2015-ben is gy trtnt, akkor csak a fejlesztssel rintett terletet zrtk le a ltogatk eltt.

Kilts az szaki torony fellForrs: Takkk / Wikipedia.org / CC BY-SA 3.0

AzInterreg V-A Szlovkia-Magyarorszg Egyttmkdsi Programban elnyert tmogats azrt fontos, mert a 2016-os beruhzs tadsa utn, ami ugrsszer nvekedst eredmnyezett az erdtmny ltogatsi adataiban, most avr renesznsz palotjnak rekonstrukcijra s a csatlakoz pletrszek llagvdelmre tudnak majd koncentrlni. Illetve megjulhatnak vrhoz vezet t bizonyos szakaszai, valamint trtnelmi killthz s pihenpark is lteslhet – olvashat a Turizmus.com oldaln.

A regci nkormnyzat mr alrta a kivitelez cggel a vr legjabb fejlesztsre vonatkoz vllalkozsi szerzdst, gy egy egy kisebb, ugyanakkor fontos munka nhny napon bell mr kezdett veszi a vrban. Emellett hrom igen jelents falszakasz llagvdelmt rint fejleszts is ltvnyos s rtkelhet eredmnyt hoz majd.

Mindkt fejleszts Kosdi Attila ptszmrnk tervei alapjn valsul meg, akinek a nevhez fzdik a legutbb 2015-ben vgrehajtott vrbli ptkezs, s a teleplsen ltrehozott ltogatkzpont ptszeti tervezse is.