Fogadsi csals ksrlete miatt eltiltottk a korbbi vlogatott focistt

by Kevin | Last Updated: April 16, 2020

Dickson Etuhut, korbbi nigriai vlogatott labdargt fogadsi csals ksrlete miatt a Svd Labdarg Szvetsg fegyelmi bizottsga t vre eltiltott a sportggal kapcsolatos mindennem tevkenysgtl a skandinv orszgban.

A szvetsg honlapja nv nlkl szmolt be az eltiltsrl, az angol sajt azonban rszletesen rt a vizsglatrl. Kzltk: megllaptst nyert, hogy a 37 ves kzpplys – valamint albn-svd trsa, az gy miatt szintn eltiltott Alban Jusufi – 2017. mjus 16-n egy stockholmi tteremben tallkozott a grg-kanadai Kirjakosz Sztamatopulosszal, akit megksreltk fogadsi csalsra brni. Az AIK kapusnak ktmilli svd koront (64,5 milli forintot) ajnlottak, ha az IFK Gteborg elleni mrkzsen “alulteljest”.

Dickson Etuhura (balra) tves eltilts vrForrs: AFP/Carl De Souza

A kapus ezt kveten tjkoztatta a megkeressrl a klub vezetit, amelynek eredmnyeknt a mrkzst elhalasztottk. Etuhu tavaly rtatlannak mondta magt, de a tavaly novemberben lezrult vizsglat vgl bnsnek tallta.
Etuhu – a Manchester City, a Norwich City, a Sunderland, a Fulham s a Blackburn Rovers egykori jtkosa – rviddel a megvesztegetsi ksrletet kveten, 2017 nyarn igazolt az AIK-bl az IFK Rssjholmba, Jusufi csapatba. Etuhu 2007 s 2012 kztt jtszott a nigriai vlogatottban.