Felmentettk az Orszgos Orvosi Rehabilitcis Intzet figazgatjt

by Kevin | Last Updated: April 12, 2020

[ad_1]

Az emberi erforrsok minisztere a mai napon megszntette dr. Cserhti Pter, az Orszgos Orvosi Rehabilitcis Intzet (OORI) figazgati megbzst. A felments oka, hogy a jrvnygyi veszlyhelyzetben dr. Cserhti Pter nem teljestette az Operatv Trzs ltal jvhagyott, a Nemzeti Npegszsggyi Kzpont koronavrus-jrvnnyal kapcsolatos utastsait a felkszlsre – kzlte a minisztrium kzlemnyben.

Az Orszgos Orvosi Rehabilitcis Intzetnek prilis 15-re biztostania kellett volna az j koronavrussal megfertzdtt betegek szmra tbb mint ktszz gyat, ebbl prilis 10-n mg egyetlen gy sem volt erre a clra az OORI-ben, s prilis 16-ra az elrt tizedt sem grte a figazgat az utastsban szerepl gyszmmal szemben. Az intzetben elltott rehabilitcis betegek thelyezsrl nem gondoskodott. Mindez ellenttes az gazati elvrssal s a krhznak adott feladatszabssal. A megfelel felkszlst nem vgezte el a figazgat, komolyan veszlyeztetve ezzel a jrvny elleni sikeres vdekezst s betegelltst.

Az Operatv Trzs az EMMI miniszternek javaslatra temezetten, minden htre elre meghatrozta a magyarorszgi egszsggyi intzetek, krhzak feladatait, tbbek kztt azt is, hogy hny beteggyat, hny intenzv gyat kell biztostani az adott intzmnyben a koronavrussal fertztt betegek izollsra, elltsra, llegeztetsre.

Aki a komplex intzkedsi terv temezett utastsait nem hajtja vgre, az a betegek biztonsgt, az letkrt val kzdelem eredmnyessgt veszlyezteti. Az OORI figazgatjnak ilyenfajta eljrsa ezrt mind szakmailag, mind emberileg elfogadhatatlan.[ad_2]

Source link