Felesgvel brel egy vzparti telket az olimpikon kajakoz

by Kevin | Last Updated: April 20, 2020

Akr mr a nem olimpiai versenyszmok szeptember vgre halasztott szegedi vilgbajnoksgn is versenybe szllna a kajakoz Ttka Sndor, amennyiben javul a koronavrus-jrvny miatt kialakult helyzet.

A vilg- s Eurpa-bajnok Ttka az M1 aktulis csatornnak htfn elmondta: nem a klubjnl edz, miutn a szlvrosban, Gyomaendrdn a felesgvel kibreltek egy vzparti telket, ahol edzsterv alapjn izolltan tudja formban tartani magt s kszlni, noha nem tudja mg, hogy mire.

Elrulta, a jelenlegi bizonytalan helyzetben nem lt messzire. Noha a hazai szvetsgnek van egy kezdemnyezse, hogy a motivci fenntartsa rdekben, termszetesen az egyms kzti tvolsgokat betartva rendezzenek egy edzversenyt nhny hajval, m ennek a dtuma mg nincs kirva.

Ttka Sndor mr nagyon vrja a versenyeketForrs: kajakkenusport.hu

Ttka kiemelte, idei versenyeik kzl egyedl a nem olimpiai szmok vilgbajnoksgt nem trltk, a szegedi viadalt csak halasztottk, mgpedig szeptember vgre. A nemzetkzi szvetsg felttele a rendezshez az, hogy legalbb hat-nyolc httel a verseny eltt rendezdjn a vilgjrvny miatt kialakult helyzet.

“A versennyel most nem nagyon lehet minket motivlni, mert vagy lesz, vagy nem lesz” – hangslyozta.
Rmutatott: t nem zavarn, hogy a verseny a felkszls kezdett megelzen lenne.
Versenylovaknak mondom magunkat, versenyre lettnk teremtve. Brmikor rajthoz llnk, de csak akkor, ha normalizldik a helyzet, s teljes nyugodtsggal tudok kszlni– fejtette ki.


A Ndas Bence, Ttka Sndor, Birks Balzs, Kuli Istvn sszellts frfi 500-as kajakngyes tavaly augusztusban Szegeden szerzett olimpiai indulsi jogot. Mint a 25 ves kajakoz elmondta, tartjk a kapcsolatot a ngyes tagjaival, s mivel fiatal egysgrl van sz, nem rinti rosszul ket s nem bnjk, hogy jv nyrra halasztottk az olimpit. Elrulta: az 500 mtert ural nmet s spanyol ngyeshez hasonlan mr a magyar egysg is kap mrnki segtsget a technika javtshoz.