Erőszakkal meztelenre vetkőztette a polgármestert, majd meztelen képeket csinált róla egy dühös üzletember Bihorel-ben

by Kevin | Last Updated: April 18, 2020

Szürreális jelenetek zajlódtak le a franciaországi Bihorel városában, ahol egy férfi felkereste polgármestert, egy pisztollyal arra kényszerítette, hogy meztelenre vetkőzzön, majd lefényképezte. Ezután ő maga ment be a rendőrségre, ahol letartóztatták. Egy 15 éves építési engedéllyel kapcsolatos vita miatt volt dühös rá. Akkor még nem politikus volt a polgármester, hanem egy helyi céget vezetett. A V4NA nemzetközi hírügynökség írt erről.

A France Bleu, azaz a francia közszolgálati rádió adott hírt a sajátos botrányról először. Beszámolójuk szerint a normandiai kisváros polgármesteri hivatala zárva van a koronavírus-járvány miatt, ezért Pascal Houbron polgármester saját lakásán tart fogadóórákat. Ez egyébként nem kötelező, de Houbron önként vállalta, hogy személyesen is találkozik a polgárokkal a kijárási tilalom idején is.

Az 57 éves férfi azzal az ürüggyel kereste fel a politikust, hogy dokumentumokat vegyen át tőle. A házban azonban elővett egy fegyvert, majd azt követelte Houbrontól, hogy vetkőzzön le. A férfi ezután le is fotózta a teljesen meztelen polgármestert, aki végül meg tudott szökni és meghúzta magát az egyik szomszédjának a garázsában, továbbra is meztelenül. 

Pascal HoubronForrás: Twitter

Az 57 éves férfi ezután maga ment a rendőrségre, így elég könnyű volt őrizetbe venni. Ott kiderült, hogy a fegyvere nem volt valódi, airsoft volt.

Verbális agressziónak voltam már kitéve, néha nagyon erős ellenállással is szembesültem. De soha nem támadtak meg így – mondta Pascal Houbron. Amiatt érezhetően aggódik, hogy a meztelen fotókat azért készítette róla a férfi, hogy az interneten megjelentesse. Szerinte egy másfél évtizedes vita miatt haragszik rá a férfi.

Pascal Houbron jobbközép politikus, egy helyi üzemet igazgatott, majd 2011-ben lett polgármester. Akkor az UDF indította (1978-ban alapították a pártot, azért, hogy Valéry Giscard d’Estaing elnököt segítsék, Jacques Chirac szintén jobbközép pártjával szemben.) Miután a tizes évek közepére az UDF gyakorlatilag megszűnt, a következő választásokon egy új, jobbközép kispárt, az UDI indította Houbront és nyert is.