Egykori piltjuk szerint a Red Bull mr Verstappen kr pl

by Kevin | Last Updated: April 11, 2020

[ad_1]

A Red Bull mr Max Verstappen testreszabott csapata, vlte a holland pilta tavalyi csapattrsa, Pierre Gasly. A francia versenyz szerint maga mr jobban szerepelne korbbi nmagnl.

Az idei Forma-1-es szezon egyik nagy krdse, hogy Max Verstappen vgre igazi kihvja lehet-e a hatszoros vilgbajnok Lewis Hamiltonnak. A teszteken gy tnt, az Ezstnyl s Hamilton prosa mg mindig a legtkpesebb, a Ferrari nem remekelt, a Red Bull viszont gretesen szerepelt, br visszafogottabb eredmnyeket mutattak csak.

Az tavaly kiderlt, hogy nhny fejvesztett pillanattl eltekintve Verstappen elg rett ahhoz, hogy a Red Bull vezregynisge legyen, csapattrst, Pierre Gasly-t olyan szinten leiskolzta, hogy a francia tehetsget inkbb visszakldtk az Alpha Taurihoz, s az t vlt Alexander Albonnak sem termett sok babr mellette.

Verstappen a Red Bull hz embereForrs: AFP/Glenn Nicholls

„Sokkal jobban is alakulhatott volna – nyilatkozta Gasly az Autosprintnek. – Ha most visszamennk a Red Bullhoz, [mr felkszltebb lennk], sokat tanultam id kzben. A mostani szezon sorn viszont csak azzal foglalkozom, hogy az Alpha Tauri versenyzje vagyok. Minden energimat ebbe fektetem, mert brmi ron a Forma-1-ben akarok maradni.”

Gasly 2018-ban gretesen szerepelt a Toro Rossnl s lefokozsa utn sem trt meg, jra formba lendlt, ennek eredmnye a szerencss brazliai 2. hely is.

A francia piltt azonban a Red Bullnl sok kritika rte, elfordult, hogy Verstappen le is krzte t papron ugyanolyan autval. A csapat azt lltotta, hogy minden segtsget megadtak a fiatal versenyznek, aki grcsss vlt, s nem volt magabiztos az autban. Gasly szerint azonban az sem segtett, hogy a Red Bull mr Verstappen kr pl.

Gasly-nak (jobbra) tavaly nehz dolga volt Verstappen (balra) oldalnForrs: Getty Images/2019 Getty Images/Bryn Lennon

„Igen, ez igaz. Minden pilta szeretn, ha testreszabott csapata lenne, amilyen a Red Bull is az szmra. Azt viszont ne felejtsk, hogy a Forma-1 csapatsport – mondta. – Az ember csak akkor nyerhet, ha az egsz csapat jl szerepel. Erre a segtsgre mindenkinek szksge van, a teljestmny nem csak rajtunk mlik, minden csapattagnak mindent bele kell adnia.”

A Red Bull tavaly nagyon tartott attl, hogy Verstappen szabadon igazolhatv vlik, vgl a szezon vgn sztrfizetssel meghosszabbtottk a szerzdst.

Tbb bennfentes, kztk a korbbi F1-es pilta, a Sky Sports szakrtje, Martin Brundle is gy vli, a holland pilta lehet a kzeljv kimagasl egynisge. „2019-ig mindig Hamiltonra fogadtam volna, de gy gondolom, kezd fordulni a kocka, ezrt is vagyok klnsen szomor, hogy most nem Max s Lewis csatjt lthatjuk” – rta a Twitteren.

[ad_2]

Source link