Egyeurs jeggyel trnnek vissza a diszkont lgitrsasgok

by Kevin | Last Updated: April 17, 2020

Fillres repljegyekkel mr idn nyron felprgetn a replst a Ryanair, mikzben a hagyomnyos lgitrsasgoknl sokkal lassabb felplst jsolnak. Az jrainduls ra a szksorok kzps lseinek blokkolsa lehet, a Wizz Air kszen ll az nkorltozsra – nyilatkozta Vradi Jzsef a Reutersnek.

Ha hbor, legyen hbor, de a Ryanair gyztesen kerl ki belle – idzi a Magyar Nemzet Michael O’Leary vezrigazgat Reutersnek adott nyilatkozatt. Ehhez Eurpa legnagyobb diszkont-lgitrsasga minden eszkzt bevet majd, s nem foglalkozik azzal, hogy ezrt tz-, t- vagy akr egyeurs jegyeket kell knlnia.

Emlkezhetnk, hogy 2012-ben, a Malv lellsa utni hnapokban a Ryanair 3–10 eur kztti jegyrakkal igyekezett megvetni a lbt Budapesten, vagyis nem idegen tle ez az eszkz. O’Leary szerint most nem az r a kritikus pont, hanem hogy a piltk s a lgiutas-ksrk visszatrjenek s a gpek felszlljanak. Lehet, hogy a jegyrak alacsonyabbak lesznek idn, de az olajr mg alacsonyabb – jelentette ki a vezrigazgat.


Lell a Ryanair

Szinte teljesen lelltja kereskedelmi jratait a Ryanair. Eurpa legnagyobb lgitrsasga a flottt felajnlotta a kormnyoknak. A Ryanair kzlemnye szerint kedden mg az eredetileg betervezett jratok 20 szzalka kzlekedik, de 25-tl a kormnyok korltoz intzkedsei miatt egy-kt jratot leszmtva az sszeset trlik. A mg zemel sszekttetsek ruszllts, vagy alapvet ellts miatt maradnak meg.

Michael O’Leary felhborodott kirohanst intzett a Lufthansa s az Air France–KLM ellen, amelyek tbb millird eurs tmogatst krtek, emellett a Ryanair fellebbezst indt az EU ltal jvhagyott francia adkedvezmnyek ellen is, amelyek kizrjk a ms eurpai llamokban nyilvntartott lgitrsasgokat.

A budapesti Liszt Ferenc Repltrrl az elmlt hetekben szinte teljesen eltntek az utasokFot: Koncz Mrton – Origo

Ekzben a Nemzetkzi Lgi Szlltsi Szvetsg (IATA) azt javasolta, hogy a lgitrsasgok az utazsi korltozs feloldsa utni hnapokban ne adjk el a hromszemlyes lssorok kzps szkeit, mivel ez lesz valsznleg a lgi forgalom jraindtsnak a felttele. A Ryanair nem rt egyet a javaslattal, ezzel szemben Vradi Jzsef, a Wizz Air vezrigazgatja jelezte, hogy nyitott egy ilyen megoldsra.gy alapveten blokkolnnk a replgpek frhelyeinek az egyharmadt – mondta Vradi a Reutersnek. A 180 frhelyes Airbus gy csak 120 frhelyes lesz.