Egy dolgoz is megfertzdtt az osztrk kancellrin

Egy dolgoz is megfertzdtt az osztrk kancellrin

Spread the love

A kancellria egyik munkatrsa is megfertzdtt a koronavrussal Ausztriban – adta hrl szombaton az osztrk sajt.

Az illet a kisegt szemlyzethez tartozik a kancellrin. Egyik csaldtagjtl kaphatta el a SARS-CoV2 vrust. Miutn az eset ismertt vlt, megkezddtt a kontaktszemlyek felkutatsa. Azoknak, akik kzvetlen munkakapcsolatban lltak vele, karantnba kell mennik. Sebastian Kurz kancellron rendszeresen elvgzik a tesztvizsglatot, de s a fertztt dolgoz nem volt munkakapcsolatban, nem tallkoztak egymssal. Az eset az osztrk kormny mkdst nem befolysolja.

Rendrk Tirol tartomnyban egy koronavrus-ellenrz ponton 2020 mrciusban.Forrs: AFP/Johann Groder

Kzben a klagenfurti strandon szigortottk az ellenrzseket, s a dolgozkat kteleztk szjmaszk viselsre, miutn szerdn az egyik alkalmazott koronavrus-tesztje pozitv lett. A dolgozkat naponta tesztelik, a ltogatkat pedig arra krik, tartsanak tvolsgot egymstl, s kerljk a tmeget. Ezzel egy idben Bcsben 17 strandot zrtak le tmenetileg, mivel a vendgek szma elrte a megengedett hatrt. A koronavrus-helyzet miatt a strandokon a ltogatk megengedett szmt a harmadra cskkentettk. Mg korbban Bcs 17 strandjn egy idben sszesen szzezren frtek el, most legfeljebb 40 ezren tartzkodhatnak bent egyszerre. A strandok internetes oldaln online jelzrendszer mkdik, amely jelzi, hogy ppen hnyan tartzkodnak odabent.

Kzben az elmlt 24 rban 82 j koronavrus-fertzttet diagnosztizltak Ausztriban, azt kveten, hogy a ht ngy napjn is meghaladta a szzat az j fertzttek szma. Ezzel egy idben 153 embert nyilvntottak gygyultt, gy a betegek szma 1583-ra cskkent.
Ausztriban eddig 21 212 ember koronavrus-tesztje lett pozitv, a fertzs okozta megbetegeds szvdmnyeibe 718-an haltak bele, s sszesen 18 911-en gygyultak meg.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *