Boris Johnson: „A brit egészségügy mentette meg az életemet”

by Kevin | Last Updated: April 12, 2020

[ad_1]

Fotó: PIPPA FOWLES/AFP

Miután vasárnap kiengedték a kórházból a koronavírussal megfertőződött brit miniszterelnököt, tőle szokatlanul komoly és személyes videóüzenetben fordult az Egyesült Királyság polgáraihoz. Bár szóvivői korábban azt bizonygatták, hogy nincs komoly baja, Boris Johnson most azt mondta, nem volt egyértelmű, hogy felépül.

Az öt perces beszéd elején köszönetet mondott a sok millió állampolgárnak, akik a nehézségek ellenére is követik a társadalmi távolságtartás szabályait, és ezzel „emberi pajzsot tartottak az ország legnagyobb kincse, a Nemzeti Egészségügyi Szolgálat (NHS) elé.”

Háláját fejezte ki minden egészségügyi dolgozónak, az orvosoktól a takarítókig és gyógyszerészekig, akik saját egészségüket is kockáztatva dolgoznak tovább.

„Az NHS megmentette az életemet, efelől semmi kétség”

– mondta Johnson, aki élete végéig hálás lesz az orvosainak, akik a megfelelő döntéseket hozták a megfelelő időben. Felsorolta tíz ápolója nevét, akik közül a bevándorlóellenességgel is kampányoló miniszterelnök külön kiemelt kettőt: az új-zélandi Jennyt és a portugál Luíst, akik „48 órán keresztül álltak az ágyam mellett, amikor kétséges volt, mi lesz velem. Az, hogy a szervezetem elkezdett elég oxigénhez jutott, csak annak köszönhető, hogy az éjszaka minden másodpercében figyeltek rám, gondoskodtak rólam, és megtették a szükséges beavatkozásokat.” 

Nagy-Britanniában a hivatalos adatok szerint a halálesetek száma már 10 ezer fölött van, csak pénteken 980-an vesztették életüket a koronavírus miatt – ilyen napi adat sehol nem volt Európában, még Olaszországban sem. 

Johnson, akit rengeteg kritika érti a kormánya késlekedő reakciója miatt, most azt mondta, hogy bár minden nap gyászolják a halottakat, és a válságnak messze nincs vége, de a vírus elleni hihetetlen nemzeti küzdelem nem hiábavaló, és ahogy a múlt megannyi nehézségén, az ország ezen is túl fog jutni. (via Reuters)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan
megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó,
bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak
a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan
még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon
kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek
lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a
saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Kapcsolódó[ad_2]

Source link