Balatonfűzfőn újraválasztották a megbuktatott polgármestert, Balatonszepezden hat szavazat döntött

Balatonfűzfőn újraválasztották a megbuktatott polgármestert, Balatonszepezden hat szavazat döntött

Spread the love

Balatonfűzfőn simán, a szavazatok több mint 60 százalékával lett újra polgármester Szanyi Szilvia. A vasárnapi időközi választást azért tartották meg Fűzfőn, mert a képviselő-testület feloszlatta magát. Ennek okairól a balatonfűzfői riportunkban írtunk:

Háborúban nem lehet várost vezetni

Tavaly ősszel jó néhány Balaton-parti településen új vezetőket választottak, azóta viszont sorra oszlanak fel a képviselő-testületek. Vasárnap Balatonfűzfőn is időközi választást tartanak, ahol a testületben lévők jó ideje egymás alatt is vágják a fát. A jelenlegi és a volt polgármester között évek óta húzódó, kibékíthetetlen feszültség ellehetetlenítette az önkormányzat működését. Riport.

Szigligeten a függetlenként induló Balassa Dániel a szavazatok több mint 64 százalékával nyert. A korábbi, lemondott polgármester fiának gratulált a Fidesz-Kdnp.

Balatonszepezden viszont nagy csata volt, itt szintén azért tartottak időközi választást, mert feloszlatta magát a képviselő-testület. A korábbi alpolgármester Bíró Imre 119 szavazattal váltja le Dr. Bocskov Petrov Jordánt, aki 113 szavazatot kapott.

kiemelt kép: Ivándi-Szabó Balázs


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *