Az újrakezdés után Nikolics-góllal nyert a Fehérvár

by Kevin | Last Updated: May 16, 2020

Egy héttel a szezon újrakezdése előtt lejátszotta első felkészülési meccsét a magyar élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (OTP Bank Liga) szereplő MOL Fehérvár. Joan Carrillo csapata 1-0-ra nyert a ZTE otthonában Nikolics Nemanja találatával.

A MOL Fehérvár a ZTE FC otthonában lépett pályára szombat délután felkészülési találkozón. Joan Carrillo a Kovácsik – Fiola, Musliu, Vinícius, Hangya – Pátkai, Nikolov – Nego, Hodzic, Petrjak – Nikolics tizenegyet küldte pályára. A fehérvári klub beszámolója szerint a több mit két hónapos kihagyás mindkét csapaton meglátszódott.

A találkozó egyetlen góljára a 74. percig kellett várni, amikor Petrjak szögletét Musliu csúsztatta meg fejjel, a hosszún pedig gólra éhesen érkezett Nikolics és szép mozdulattal talált a ZTE kapujába.


Az utolsó negyedórát egyébként az alábbi összeállításban játszotta le a Vidi: Kovácsik – Tamás, Rus, Juhász, Stopira – Elek, Nyári – Funsho, Milanov, Zsóri – Szabó. Carrillo csapata 1-0-ra nyert a ZTE otthonában, vasárnap délelőtt pedig 11-kor a MOL Aréna Sóstóban a Budafok ellen lép pályára.

“Nagyon vártam már ezt a pillanatot, hogy ismét mérkőzést játszhassunk. Úgy érzem, jól felkészültünk arra az egy hónapra, ami ránk vár jövő hétvégétől. Tudtuk, hogy nem ma fogjuk a legjobb meccsünket játszani, voltak hibáink, ezeket azonban ki fogjuk javítani a következő napokban. Fontos volt, hogy úgy tekintettünk erre a mérkőzésre, mintha már tétmeccset játszottunk volna, emiatt az intenzitással nem is volt probléma.

Nikolics góljával nyert a MOL FehérvárForrás: molfehervarfc.hu

A győzelem pedig az önbizalmuknak is jót tett, de helyén kell kezelni ezt a sikert. Külön öröm számomra, hogy sikerült gólokat szereznem ma, sajnos az elsőt nem adta meg a játékvezető, bár úgy gondolom, az is szabályos volt, a labda ugyanis nem hagyta el a játékteret. Sokszor elmondtam, hogy számomra mindegy, hogy edzésen, edzőmeccsen vagy tétmeccsen szerzek gólt, mindig fantasztikus érzés fog el, amikor meglátom, hogy a labda a kapuban kötött ki. Azt hiszem, akkor kell abbahagynom majd, ha ez az érzés már nem lesz meg bennem, bár az igazat megvallva, egyelőre nem tudom elképzelni azt, hogy valaha is elmúlik ez az érzés – nyilatkozta mosolyogva Niko a mérkőzés után a klub honlapjának.