Felakasztottak egy katonatisztet, aki megölte Mudzsibur Rahman sejket és családját

Az Iszlm llam egyik magas rang tagjval vgeztek Afganisztnban

Spread the love

Az afgn biztonsgi erk vgeztek az Iszlm llam terrorszervezet egyik magas rang vezetjvel – jelentette be vasrnap az afgn hrszerzsi szolglat (NDS).

A kzls szerint Aszadullah Orakzait – aki a terroristk egyik afganisztni kmfnke volt – az orszg keleti rszn fekv Dzsalalbdban ltk meg. Orakzainak tbb olyan Afganisztnban elkvetett mernylethez volt kze, amelyben civilek is letket vesztettk.

Az Iszlm llam 2015-ben jelent meg Afganisztnban, azta szmos tmadst hajtott vgre elssorban sita mecsetek ellen, illetve klnfle rendezvnyeken.

Az ENSZ adatai szerint a legtbb mernyletet a kelet-afganisztni Nangarhar s Kunar tartomnyban, valamint Kabulban hajtottk vgre. Terrortmadsaik szma klnsen 2018-ban volt magas, azta cskken. A vilgszervezet nemrg kiadott jelentse szerint 2020 els fl vben az Iszlm llam 17 civil ldozatokkal jr mernyletet hajtott vgre Afganisztnban, ez a szm tavaly 97 volt.

Az elmlt hnapokban az afgn biztonsgi erk a terrorszervezet tbb magas rang tagjt is elfogtk, msok kztt, Aszlam Farukit, az Iszlm llam afganisztni vezetjt is.

Legutbb a terrorszervezet mrciusban egy meghalt sita politikai vezet megemlkezsn, majd egy szikh templomnl hajtott vgre tmadst, ezekben a mernyletekben legalbb 55 ember halt meg.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *