Az Eurpai Uni nem segt sem az olaszoknak sem ms nemzeteknek

by Kevin | Last Updated: April 21, 2020

A Hr TV Magyarorszg lben extra cm msora exkluzv interjt ksztett Marco Schiesaro-val, Cadoneghe polgrmestervel (a telepls Veneto tartomnyban, Padova megyben tallhat).

sszekttte az Eurpai Uni zszlajt egy olasz polgrmester a vroshza pletn, s ezt l adsban kzvettette az interneten. A Veneto tartomnyban tallhat telepls vezetje azrt tiltakozott gy, mert szerinte hazja semmilyen segtsget nem kapott az Unitl a koronavrus-jrvny legyzshez. A Matteo Salvini vezette Lighoz tartoz polgrmester gy fogalmazott: nagyszleink nem egy olyan Eurprt harcoltak, amely a bajban magra hagyja az embereket. A polgrmester a Magyarorszg lben cm msorban elmondta azt is, hogy az alapokrl kell jjpteni az Unit, abban ugyanis jelenleg a pnztke rdekei rvnyeslnek.

“Amit az unis lobogval tettem, az a tiltakozs egyfajta seglykillts volt. (…) Eurpa egyltaln nem segt az olaszoknak s nem segt a tbbi unis orszgnak sem. (…) n egy csaldott Eurpa-prti olasz vagyok”

– mondta a polgrmester.


Arra a krdsre, hogy mikppen vltozik meg Olaszorszg s az EU kapcsolata a jrvny utn a kvetkezket mondta Marco Schiesaro:

” (..) az olaszok gyengdek, nem szeretik a konfliktusokat. Egy biztos, a jvben szkeptikusabban fognak az Eurpai Unihoz llni. Vlaszokat szeretnnek, s a kicsi, de biztos segtsg is j lenne.”