Az agrárminiszter virágvásárlásra buzdít – 444

by Kevin | Last Updated: April 21, 2020

Segíts a szerkesztőségnek! Nélküled nincs 444.

Virágvásárlására biztatta a lakosságot az agrárminiszter kedden a Somogy megyei Szőlősgyörökön. Nagy István azt mondta: ezzel sok munkahely megmenthető, a környezet pedig otthonosabbá varázsolható a koronavírus-járvány idején.

A miniszter a tulipánok ültetésével és értékesítésével foglalkozó Tulip Gardenbe látogatott, és azt mondta, bizonyos növények értékesítését nem lehet a járványveszély utánra halasztani.

A kormány intézkedéseket hozott azért, hogy a cégek minél könnyebben tudják túlélni a járvány okozta nehéz időszakot – mondta, példaként említve az év végéig érvényes hitelfizetési moratóriumot, az Agrár Széchenyi Kártya maximum 100 millió forintos hitelösszegének megkétszerezését és a turizmus, vendéglátás kényszerű szüneteltetése miatt leginkább bajban lévő ágazatokban a munkáltatók mentességét a munkavállalóik munkabére utáni közterhek megfizetése alól június végéig. A munkavállalóknak csak a 4 százalékos természetbeni egészségbiztosítási járulékot kell megfizetniük a járulékok közül, de annak mértéke nem haladhatja meg a 7710 forintot – mondta.

Nagy István agrárminiszter (j) és Mátrai Zoltán társtulajdonos beszélget a tulipánok ültetésével és értékesítésével foglalkozó Tulip Garden kertészetében a Somogy megyei Szőlősgyörökön 2020. április 21-én.Fotó: Varga György/MTI/MTVA

Nagy István egy vadgazdálkodásra vonatkozó kérdésre azt válaszolta: „dolgoznak azon”, hogyan lehet értékesíteni a raktárakban, hűtőházakban felhalmozódott vadhúst, hiszen ez is ösztönözné a vadgazdálkodásban dolgozókat a vadak kilövésére.

A vadállomány gyérítése diagnosztikai szempontból is rendkívül fontos, itt a tavasz, a vaddisznók előjönnek az erdőből és egyre nagyobb kockázatot jelentenek a házisertés-állományra – mondta. A sertéságazatban óriási a gazdasági potenciál, „a sertésállományt meg kell tudnunk védeni” – mondta. (MTI)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan
megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó,
bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak
a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan
még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon
kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek
lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a
saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.