Ausztrl s j-zlandi utasok hagyhattak el egy gcpontt vlt cenjrt

by Kevin | Last Updated: April 12, 2020

[ad_1]

AGreg Mortimer nev cenjr 112 utasa indulhatott el replgppel Uruguaybl haza, tbbsgk mg a hajn elkapta a koronavrus-fertzst. Az utasokat leszlls utnvdruhba ltztt orvoscsapat vizsglta meg.

A Greg Mortimer nev cenjr tbb mint szz ausztrl s j-zlandi utasa rkezett meg vasrnap hajnalban a dl-ausztrliai Melbourne-be egy Uruguaybl indtott repljrattal. A replgp 112 utast, kztk 96 ausztrl llampolgrt a leszlls utn mg a gpen megvizsglta egy helysznre veznyelt, vdruhba ltztt orvoscsapat. A 16 j-zlandi utas kzl 13-at tszlltottak egy hazjukba indul charterjratra.

A Greg Mortimer zemeltetje, az Aurora Expeditions nev ausztrl hajtrsasg a hten megerstette, hogy az antarktiszi kalandutakat knl cenjr 277 utasbl 128-nak pozitv lett a koronavrustesztje.

A Greg Mortimer277 utasbl eddig 128-nak pozitv lett a koronavrustesztjeForrs: AFP/Pablo Porciuncula

A haj tbb mint kt htig vesztegelt Uruguayban, miutn mrcius 15-n elhagyta Argentnt egy 16 napos antarktiszi utazsra indulva. Ernesto Talvi uruguayi klgyminiszter kzlse szerint kt, intenzv elltsra szorul utast egy montevidei krhzban tartottak.

Annaliese van Diemen, Viktria szvetsgi llam egszsggyi szolglatnak helyettes vezetje elmondta, hogy mindenkit, akinek arra szksge van, krhzba visznek, a tbbi utasnak pedig karantnba kell vonulnia, szllodkban. A klgyminisztrium egyik szvivje pedig leszgezte, hogy miutn a Greg Mortimer utasainak jelents rsznl kimutattk a Covid-19 betegsg krokozjt, ezrt elvigyzatossgbl a hazatrk mindegyikt fertzttknt fognak kezelni.

A dl-ausztrliai szvetsgi llamban kzben bejelentettk, hogy Adelaide vros krhzban meghalt egy 74 ves frfi, aki egy msik cenjr, a Ruby Princess fedlzetn fertzdtt meg a koronavrussal. A hromezer utasra mretezett Ruby Princessrl elszr mrcius 20-n kzltk, hogy tucatnyi utasa koronavrus-fertztt lett. Az utasok kzl vgl tszznl is tbben fertzdtek meg, s tbb mint egytucatnyian vesztettk letket a Covid-19 betegsgben.

Ausztrliban eddig 57 hallos ldozata van a Knbl kiindult vilgjrvnynak.[ad_2]

Source link