Ausztriában komolyan vették a korlátozásokat – Komoly bírságot kockáztat, aki nem teszi

by Kevin | Last Updated: April 14, 2020

N. több mint tíz éve él Bécsben. Úgy véli, a járvány kirobbanásakor nagyon jó volt az osztrák kormány kommunikációja, gyorsan reagáltak és gyorsan és hatékonyan tájékoztatták a lakosságot. 

“Az is látható volt, hogy a gyors reakciók miatt az emberek elfogadása is jelentős mértékű volt, a nagy többség üdvözölte a korlátozásokat” – mondta a Pénzcentrumnak a férfi, aki egyéni vállalkozóként, vállalati tanácsadóként dolgozik az osztrák fővárosban.

Kitért arra is, hogy a szabályokat fegyelmezetten betartották az osztrákok, ám ebben annak is lehetett szerepe, hogy a hatóságok kemény büntetéseket osztogattak azoknak, akik nem így tettek. 

“Nekem így nem volt nehéz nem ugrálnom inkább, főleg hogy tudtam, ha kiülök a parkba (tömegközlekedéssel érkezve), és elkapnak, máris kapom a 180 ezer forintnak megfelelő összegű büntetést” – mondta, hozzátéve, a maszk a mindennapi élet szerves része, kötelező akkor is, ha valaki tömegközlekedéssel utazik, vagy ha valamelyik üzletben szeretne vásárolni.

Április 14-én az osztrák kormány lazít valamelyest a korlátozásokon, a mai naptól kezdve ugyanis már kinyithatnak a 400 négyzetméternél kisebb üzletek, illetve nagyobb barkácsboltok is.

A teljes cikket a Pénzcentrumon találják.

Címlapkép: Getty Images