Augusztusig biztosan nem lesznek nzk a Bundesliga-meccseken

by Kevin | Last Updated: April 15, 2020

Szerdn is jabb halasztsokat, jratervezseket s intzkedseket jelentettek be a sport vilgban a koronavrus-jrvny miatt.

A jelents tmegeket vonz esemnyek, gy pldul a sportmrkzsek tilalmt Nmetorszgban augusztus 31-ig meghosszabbtottk. Ennek ellenre nem kizrt, hogy a labdarg Bundesliga folytatdhat, de szurkolk biztosan nem lehetnek a leltkon. A Nmet Labdarg Liga (DFL) jv cstrtkn virtulis tancskozson dnt a bajnoksg lehetsges jraindtsnak idpontjrl s feltteleirl. A folytats azrt is rendkvl fontos a legtbb klub szmra, hogy a televzis kzvettsek jogdjainak ksznheten elkerlje a csdhelyzetet.

Gulcsi Pter remlhetleg hamarosan ismt kapuba llhatForrs: Picture-Alliance/AFP/Verwendung weltweit/Frank Hoermann/Sven Simon

Elhalasztottk a fehrorosz ni labdarg-bajnoksg cstrtkre tervezett rajtjt, mert szmos jtkos kapcsolatba kerlt a koronavrus lehetsges hordozival. A frfi lvonalban tovbbra is zajlanak a mrkzsek, amelyeket nzk eltt rendeznek. Az orszgban a hivatalos kzls szerint 3728 megbetegedst s 36 halleset regisztrltak.

Bas Nijhuis holland FIFA-br szerint honfitrs kollginak rvidesen elfogy a pnzk, mivel a vilgjrvny miatt sznetel bajnoksgban munka, s gy rdemi bevtel nlkl maradtak. Az ismert jtkvezet tvnyilatkozatban llt ki megsegtsk mellett, mondvn, hogy fkppen a fiatalok lete nehezlt meg, akiknek egyetlen jvedelemforrsuk a brskods volt. Az alapfizetsket megkapjk ugyan, ez azonban csak a ltfenntartshoz elg. Nijhuis szerint a szvetsgnek elleget kellene adnia, amit ksbb, a jrvnyhelyzet rendezdse utn levonnnak a most szorult helyzetben lev brk brbl.

A Nemzetkzi Labdarg Szvetsg (FIFA) felkszl r, hogy jogi krdseket fog felvetni a szezon jnius 30. utni meghosszabbtsa. Victor Montagliani alelnk, a koronavrus-jrvny miatt fellltott munkacsoport vezetje kzlte, tisztban vannak vele, hogy a klnfle jogrendek egyedi krlmnyeket teremthetnek, amelyek krdseket vetnek fel s kihvsokat jelentenek. Jnius utols napjn sok jtkosnak lejr a szerzdse s tvozna jelenlegi klubjtl, de szmos orszgban akr nyr vgig is eltarthat a szezon a hossz knyszersznet miatt.

ppen ezrt az angol Premier League nhny klubja szeretn lervidteni a szezont, hogy mindenkppen vget rjen jnius 30-ig, s a plyn dljenek el a helyezsek. llspontjuk szerint a rvidtett szezon is jobb, mint a nagy bizonytalansg s a teljes kosz.