Anyaknt te csak msodik lehetsz a prioritsi listdon...

Anyaknt te csak msodik lehetsz a prioritsi listdon…

Spread the love

Vasrnap este 21:35. Azt gondoln az ember, hogy ilyenkor mindenki kipihenten vrja a ht kezdett. Csak lazn heversznk a kanapn, mikzben valami buta film zrg a tv-ben. Kipihentek vagyunk, hiszen a htvge a pihensrl szl.

Aham… Tegye fel a kezt, akinek a feladatlistja ilyenkor mr res! s nem, most nem arra gondolok, hogy majd mi lesz az els teendd a htfi munkanapon. Hanem arra, hogy mg ott libeg a kpzeletbeli listn a kert locsolsa, a kuka kivitele, a mosogatgpbe bepakols, a szrtelents, tusols, hajmoss, a szrtrl a ruhk leszedse s elpakolsa stb. Na, ilyenkor meneklk ki a teraszra egy krlbell 1 perces nidre, hogy vegyek nhny llekzet friss levegt.

Azrt csak egy percre, mert a kutya jn a nyomomban, hozza az agyonrgott plsst, hogy dobljam neki. Mg ennyi ideig sincs meg az az nid, amit mindenkinek magra kellene sznni. Joggal krdezheti brki, hogy “s mit csinltl egsz nap?” Nyilvn nem ezeket.

Hiszen nyri nap volt, s a strandon lgattuk a lbunkat. Nem kellett a 30 fokos konyhban az 50 fokos tzhely mellett hslevest fznm, meg msodikat s desszertet – a strandon fztek helyettem. Br, nem mintha ott lett volna nidben rszem, amikor csak heverszek a napon s olvasok valamit. Ott is lland a kszenlt, hiszen gyerekekkel vagyok, akiknek mg az is eszkbe jutott, hogy a csnakhz tetejre felmsszanak egy ltrn s onnan ugrljanak a tba. Utna jttek, hogy hesek, szomjasak, mennnek “bannozni”.

Nha irigykedve nzem a szingli lnyokat, akik koktlokat iszogatnak s vihognak sszevissza. Nekik tnyleg az a legnagyobb problmjuk, hogy melyik izmos srmrrel flrtljenek, s milyen koktlt vlasszanak az itallaprl. Hogy most akkor olvassanak, sszanak vagy kecsesen billegjenek a SUP-on az apr kis bikinijkben. s pphogy csak elmerengenk, hogy vajon rgen is ennyi dolgunk volt, vagy ez csak a korral jr, amikor a gyerek mris jn, hogy most ppen tonicot szeretne inni.

Forrs: Shutterstock

A gyerekek raboltk el az idnket, vagy a hztarts, vagy hogy a munkahelyen is maximalistn dolgozunk? s nem felejtem el, hogy nk is vagyunk. s ebben a szerepben is elvrsokat tmasztanak felnk, hol letnk prja, hol a trsadalom. s mikzben minden fronton megprblunk helytllni, elveszik az nid, elvesznk benne mi is. Mi rontottuk el? Vagy a rohan vilg lenne a hibs? Hogy mindent azonnal akarunk mi is, msok is azonnal akarnak tlnk mindent, s rohanunk egsz nap?

A bartnm kt falat czr salta kztt kifejtette nekem az elmlett, hogy bizony mr magt tette az els helyre a prioritsi listn. Minden csak utna jn. A gyerekek, a prja, a hztarts s a munka is. Hogy elhatrozta, hogy mindig azt csinlja, amihez kedve van, s amihez nincs, azzal nem foglalkozik.

Mondjuk, mg csak 2 hete l gy, de gy tnik, hogy mkdkpes a modell. legalbbis kipihent, nem izgatja, hogy a gyerekek kb. 30 perce eltntek, s azzal sem nyomasztja magt, hogy mg egy adag koszos ruha vr mossra otthon.

Kzben pittyen egyet a cges cset, nem csak n vagyok online. Br tartok tle, hogy a 20-as veit tapos pasi kollgm nem azrt lpett be, mert mr elre stresszel a holnapi napon. Valsznleg inkbb azrt, mert az egsz napos balatoni szrfzs utn eszbe jutott, hogy pnteken elfelejtett egy hatrids feladatot, aminek holnap reggel 8-ra ksz kell lennie. Nem stresszeli tl, majd lesz, ami lesz. Egy biztos, hogy az prioritsi listjn sem a munka van az els helyen.

gyhogy azt hiszem, megyek, s legalbb 30 percig fogom ztatni magam a kdban risi habfrdben, gyertyafny mellett, s lehet, hogy egy knyvet is becsempszek magammal. Aztn, ha kzben valaki hes vagy szomjas lenne, esetleg nem tallja a pizsamjt, megoldja magnak, vagy megvr vele.

Partali Anita

Forrs: She.hu

Mg tbbet szeretnl bellnk?

Gyere s iratkozz fel a kiBESZLK youtube csatornra! Izgalmas tmk, aktualitsok, vlemnyek s szrakozs egy helyen. 😉

Nyitkp: Shutterstock


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *