Amerikai elnökválasztás: Biden támogatását kérte híveitől Sanders

by Kevin | Last Updated: April 13, 2020

A hétfő délután közzétett videóüzenetben Sanders közölte: “Trumpból egy ciklusban szolgáló elnököt kell csinálnunk és szükségünk van rád a Fehér Házban”. Ehhez szükség van arra, hogy nemcsak az ő hívei, hanem mindenki Bident támogassa az Egyesült Államokban – mondta, hozzátéve, hogy minden tőle telhetőt megtesz Biden elnökké választásáért.

Az önmagát “demokratikus szocialistának” valló 78 éves Sanders a múlt héten jelentette be, hogy kiszáll a demokraták elnökjelöltségéért folytatott küzdelemből. Ezzel megnyitotta az utat ahhoz, hogy a párt nyáron tartandó elnökjelölt-állító konvencióján a párt a 77 éves Joe Bident válassza meg elnökjelöltjének. 

A vermonti politikus – aki egyébként nem a Demokrata Párt tagja, hanem független szenátor – 2016-ban is indult a demokraták elnökjelöltségéért, de vetélytársát, Hillary Clintont végül csak a Philadelphiában tartott elnökjelölt-állító konvenció előtt biztosította a támogatásáról. Négy évvel ezelőtt Clinton volt a párt elnökjelöltje. Biden azonnal reagált a bejelentésre. Köszönetet mondva Sandersnek, úgy fogalmazott: “a támogatásod nagyszerű, sokat jelent a számomra”.

Címlapkép: Getty Images