„Áldozzák fel a gyengéket és nyissuk újra az államot” – üzente egy tüntető Tennessee-ben

by Kevin | Last Updated: April 22, 2020

Segíts a szerkesztőségnek! Nélküled nincs 444.

Egymást érik az Egyesült Államokban azok a tüntetések, melyek résztvevői a járvány miatt elrendelt korlátozások feloldását, illetve a gazdaság újraindítását követelik. A tüntetők üzeneteihez pár nappal ezelőtt kapcsolódott már Donald Trump elnök is,  amikor több, demokrata kormányzó által vezetett állam ‘felszabadítását’ követelte, annak ellenére, hogy az általa vezetett szövetségi kormány akkor még jóval szigorúbb ajánlásokat fogalmazott meg az államoknak. 

Ilyen tüntetés zajlott hétfőn a Tennessee államban lévő Nashville városában, ahol a beszámolók szerint több tucat tüntető követelte a gazdaság újraindítását. Azzal érveltek, hogy a korlátozások miatt sokan veszítették el a munkájukat és a bevételeiket. Ez amúgy egy valós probléma, amivel most a világ számos országa kell szembenézzen: a járványügyi korlátozások egész biztosan életeket menthetnek, ugyanakkor a gazdasági leállásnak súlyos társadalmi ára is.

Ennek a problémának a feloldását követelték a tüntetők, és egyikük a helyi sajtó beszámolói szerint egész nyíltan megüzente, mit gondol a kialakult helyzetről. Egy tüntető ugyanis ‘Áldozzuk fel a gyengéket, nyissuk újra TN-t (Tennessee-t)’ felirattal érkezett. A beszámolók szerint a tüntetők nem tartották be a járványügyi szakemberek által javasolt távolságtartást, és nem viseltek maszkokat sem. 

A tüntetést amúgy annak ellenére tartották meg, hogy Bill Lee kormányzó korábban már jelezte, május elsejétől újraindítják a helyi gazdaságot. A tiltakozók viszont azonnali visszaállítást akartak.

Korábban amúgy Texas alkormányzója is arról beszélt, hogy hozzá hasonlóan sok olyan nagyszülő van, aki fel is áldozná magát, csak hogy megmentsék a gazdaságot az unokák számára. (Raw, Fox17)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan
megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó,
bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak
a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan
még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon
kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek
lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a
saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.