Akkor kezdj el rnctalantani, amikor mg nincsenek rncaid!

by Kevin | Last Updated: April 15, 2020

Amita vilg a vilg, harcban llunk az idvel. A drogrik polcai roskadsig vannak a klnbz rnctalant kenckkel, az egyszer halandk pedig knnyedn megilletdhetnek a bsg zavartl. Milyen rnctalantra van szksged? Mikor kell elkezdeni? Mi a klnbsg a krmek kztt? Nyugi, segtnk.

Mikor kell elkezdeni?

Tvhit, hogy a rnctalantst akkor kell elkezdeni, amikor az id vasfoga mr nyomot hagyott az arcbrdn. Sajnos, ha mr vannak rncaid, a legdrgbb termk sem fogja eltntetni azokat. A harc felvtelhez az idelis letkor – most kapaszkodj meg – 25 ves korodban van. Tudjuk, ki gondoln!? Hiszen az arcod ekkor mg az tmulatott jszakk utn is olyan friss, mint egy mzdes barack egy nyri napon.

Termszetesen ilyenkor mg nem kell bevetned a nagygykat, amelyek az idsebb korosztlynak valk. Minden rnctalant krmen jellve van, hogy milyen letkorban ajnlott hasznlni – ezt mindig csekkold vsrls eltt!

Milyen sszetevket keress?

Az, hogy egy kozmetikumnak borsos az ra, mg nem garancia arra, hogy az arcod imdni fogja. Mieltt vlasztasz, inkbb az sszetevk listjra koncentrlj! Ha az albbiak fel vannak sorolva a doboz htuljn, nem lhetsz mell:

  • Hialuronsav: Enlkl neki se kezdj a rncok elleni csatnak! A hialuronsav a brnk egyik termszetes alkoteleme, amely a vzmegtartsrt felels. Ha pedig a brd kell mennyisg vizet tartalmaz, megelzheted a rncokat.
  • Peptid: Brnkben az id mlsval egyre kevesebb kollagn termeldik, emiatt rugalmassga s feszessge cskkenni kezd. A peptidek serkentik a kollagntermelst, gy hossz ideig lvezheted a fiatalos arcbrt.
  • A-vitamin: Gynyr arcbr nem ltezik A-vitamin nlkl. Pont.
  • C-vitamin: Nemcsak egszsgnk szempontjbl fontos, hanem br fiatalsgnak megrzse miatt is. A C-vitamin vd a kros szabadgykktl, amelyek a sima arcbr legnagyobb ellensgei.
  • E-vitamin: Hidratl s vd a szabadgykktl, regedsgtl hats, javtja a br textrjt – kell ennl tbb?
Forrs: Shutterstock

Hogyan ptsd be a rnctalantkat az arcpolsi rutinodba?

Khm… Arcpolsi rutin. Ugye, krdeznnk sem kell, hogy van-e ilyened? Ha nincs, rdemes srgsen bevezetned. Ha van, akkor a smink s a szennyezdsek eltvoltsa utn, de mg a hidratl krm felvitele eltt hasznld a rnctalantt!

A rnctalantst tvhitei:

  • A korai rnctalants tnkreteszi a brt – hamis. A rnctalantst nem 40+ vesen kell elkezdeni, hanem mr a hszas veid kzeptl. Egyltaln nem fogja tnkretenni a brd, st!
  • Rnctalant hasznlata = gynyr arcbr – szintn hamis. A rnctalant krmek hasznlata nmagban nem fog babapopsi-szer arcbrt varzsolni. Ha alapveten problms a brd, inkbb az letmdodban vagy az egszsggyi llapotodban keresd a hibt!
  • A vz termszetes segtsg a rncok ellen – igen is, meg nem is. A megfelel hidratls fontos a brnek, ugyanakkor egy j rnctalant krm nlkl kevsnek bizonyul.

Zugor Enik

Forrs: Mudra Lszl

SHE.HU Kibeszl!

Neked mi a vlemnyed errl a cikkrl? Egyetrtesz vele, vagy teljesen mshogy ltod? Katt IDE, s mondd el neknk!

Nyitkp: Shutterstock