Aján Tamás: Kész vagyok csendben visszavonulni, egyúttal négy kérésem van

by Kevin | Last Updated: April 15, 2020

Először reagált a Nemzetközi Súlyemelő Szövetség doppingcsalással és sikkasztással vádolt felfüggesztett elnöke a kizárására tett javaslatról. Aján Tamást azért távolíttatná el Ursula Papandrea ügyvivő elnök, mert felfüggesztése ellenére jogosulatlan tevékenységet folytatott, és őt is megfenyegette. 

“Ursula egymillió eurót szán arra, hogy Richard McLaren és csapata megvizsgálja a szövetség és ellenem az ARD dokumentumfilmjében megfogalmazott vádakat. Nagyon beindultak, egy alkalommal bejelentés nélkül, reggel fél kilenckor hét-nyolc emberük jelent meg a budapesti irodában, és rögtön az IWF szerveréhez siettek: lefoglalták, szétszedték,”

mondta a fenyegetés vádjáról Aján a Nemzeti Sportnak. Elmesélése szerint ezután “Ursulát felhívtam, hogy ez így nem jó, és valóban feljebb emeltem a hangom.”

“Nem vagyok bűnöző, ilyet még nem éltem át, csak arra gondoltam, hogy micsoda dolog ez…  (…) Egyébként mindent megcsináltak és lemásoltak McLaren emberei, amit akartak. Én meg később írásban kértem bocsánatot Ursulától a felemelt hangért,”

mondta. Az amerikai ügyvivő elnökről Aján elmondta, hogy “a januári elnökségin, amikor felajánlottam, hogy hátralépek a független vizsgálat idejére, én is őt tartottam a megfelelő embernek az ügyvivői szerepre, gondoltam, egy nő finomabb módszerekkel dolgozik. De mint kiderült, gyorsan és mindent maga alá akar söpörni.” Arra, hogy kizárják az elnökségből, úgy reagált, hogy

“kész vagyok csendben visszavonulni, egyúttal négy kérésem van. Ezekről tárgyalunk most, de érthető, ha most nem beszélek róluk.”

Állítása szerint nem akar “semmiféle pereskedést és harcot,” a súlyemelésért és a sportág tisztaságáért dolgozott, “más kérdés, hogy egyes országok ebben akadályt jelentettek.”

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan
megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó,
bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak
a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan
még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon
kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek
lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a
saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Kapcsolódó