A vilgbajnok kenus 37 vesen is ott lehet az olimpin

by Kevin | Last Updated: April 21, 2020

Mike Rbert, vilgbajnok kenus azt mondta, hiba halasztottk el az olimpit, akkor is ott szeretne lenni Tokiban Korisnszky Dviddal prosban.

gy kszltem, hogy ez lesz az utols vem, az utols olimpim, de mivel ciklusokban gondolkodok, ezrt alkalmazkodom a halasztshoz – nyilatkozta a Kajak-Kenu TV-nek a mjusban 36. szletsnapjt nnepl versenyz. – Most egy hihetetlen nagy krdjel van bennem, azt sem tudom pontosan, hogy idn milyen versenyek lesznek, prblom fiziklisan s mentlisan is konzervlni a formm.”

Korisnszky Dvid s Mike Rbert (htul) mg nem rendelkeznek tokii kvtvalForrs: MTI/Kovcs Tams

A KSI SE kenusai Olh Tams vezetsvel szinte az egsz februrt a dl-afrikai edztborban tltttk, kivl krlmnyek kztt. A ngy versenyzbl mr tavaly kialakult a kt pros, a Mike Rbert, Korisnszky Dvid du mellett Bak Tams Sfrn Mtyssal trdelt ssze, az egysgek clja termszetesen a kvtaszerzs lett volna a tavaszi ptkvalifikcis versenyen, amely az olimpia elhalasztsval egytt egy vvel ksbbre kerlt.

“Nem tudom, hogy mennyire kedvez ez a plusz egy v a kvtaszerzs szempontjbl a magyar kenus szakgnak. Az a baj, hogy kevesen vagyunk a kajakosokhoz kpest. Valsznleg j lett volna, ha idn tbbet tudunk versenyezni, hogy a fiatalabbak is szerezhessenek versenyrutint, de ez egy j helyzet, ezt kell megoldanunk jvre.” – fogalmazott Mike Rbert.


A KSI kenusai a jrvnyhelyzet ellenre nem szakadtak ki a megszokott krnyezetkbl, most naponta egyszer eveznek a Gubacsi-hdnl.
Frfi kenuban Magyarorszgnak egyelre nincs kvtja a jv vi, tokii tkariks jtkokra, amelyet a koronavrus-jrvny miatt halasztottak el egy vvel.