A vilg legjobb sfjei ingyen tantanak fzni

by Kevin | Last Updated: April 15, 2020


A vilg egyik legjobb ttermnek (Osteria Francescana) a tulajdonosa s sfje, Massimo Bottura volt az els, aki a lnya tlete alapjn vides egytt fzst indtott a sajt konyhjbl. Nem sokkal ksbb hrt adtunk Nonna Nerina tsztakszt tanfolyamrl is, aki szemlyes Airbnb lmnyek hinya miatt online-ra vltott s elhozta neknk Itlit. Br nem vilgsztr sf, de a tsztanyjt tudomnya igenis megrdemli, hogy megemltsk.

Forrs: Dani Garcia / Instagram screenshot

A lnyeg, hogy mita Bottura elindtotta a “Karantn Konyha” videkat, azta egyre tbb sztrsf csatlakozik hozz, s a sajt konyhjukbl tantjk fzni a npet. Ilyen pldul a modern gasztronmia egyik legnagyobb ikonja, Ferran Adri, aki most olyan telek elksztst mutatja be a Twitteren kvethet videsorozatban, amelyeket szemlyzeti telknt szoktak knlni a vilghr El Bulliban.

Anne Sophie Pic, a vilg egyik leghresebb francia sfnje pedig fots slideshow-val s receptekkel kszl. Els sorban azoknak ajnljuk a kvetst, akik tudnak franciul, de sok esetben a receptek angol vltozata is felkerl az Insta-oldalra.

Egy hrom Michelin-csillagos sf is csatlakozott a programhoz. A spanyolDani Garcia konyhamvszetnek a cscst s populrisabb teleit is bemutatja a kznsgnek. A rvid kis videkban tnyleg otthona knyelmben kszti el a fogsokat, a homrtl kezdve a slt krumpliig.


A legknnyebben kvethet s rthet videkat azonban Thomas Keller teszi kzz, aki a legutbbi hrek szerint pp hadat zent az amerikai biztostknak, mert szerinte nem megfelelen teljestik a ktelessgket a biztostott ttermek szmra. Keller az Instagram videiban olyan alap, de tkletes telek elksztst mutatja be, mint a vinaigrette, vagy a slt lazac spenttal.