A Tesla most mr szrnyal Knban, mg ms gyrtk csak szenvednek

by Kevin | Last Updated: April 15, 2020

Tbb mint tszrsre emelkedtek a Tesla sanghaji gyrnak megrendelsei mrciusban februrhoz kpest – derl ki a az LMC Automotive jrmipari tancsad cg adataibl.

Az elektromos autkat gyrt amerikai vllalat tavaly v vgn megnylt sanghaji zembe mrciusban 12 709 autra rkezett rendels, szemben a februri, 2314-gyel. A kaliforniai szkhely Tesla 2019 janurjban kezdte meg Sanghajban els, az Egyeslt llamokon kvli zemnek ptst, amely egyttal a legels, teljes mrtkben klfldi kzben lev autgyr Knban.

A mintegy 2 millird dollrbl felptett sanghaji gyrban eredetileg a Tesla Model 3 tpus szemlyaut kt tpust gyrtottk, amelyek kizrlag Knban kerlnek piacra.

A megrendelsek megemelkedse azonban a Tesla esetben egyedlllnak szmtott, Knban ugyanis az auteladsok 43,3 szzalkkal estek vissza mrciusban ves sszehasonltsban a Knai Gpjrmgyrtk Szvetsgnek (CAAM) adatai szerint.

A view of Tesla Model S, in Barcelona, Spain, on September 10, 2018. (Photo by Manuel Romano/NurPhoto)Forrs: AFP/NurPhoto/Manuel Romano

Br a mrciusi adat javulst jelentett a februri, 79 szzalkos cskkenshez kpest, a jrmeladsok gy is 21. hnapja esnek folyamatosan Knban.

Az elektromos s hibrid autk (new energy vehicles, NEV) rtkestse tern szintn cskkenst tapasztaltak mrciusban. 53 ezer darabot adtak el a hnapban a szvetsg jelentse szerint, ami nem tartalmazza a Tesla eladsait, az amerikai gyrt ugyanis nem jelenti az eladsait a knai szvetsgnek.

A szvetsg egy 204 gyrt bevonsval kszlt felmrs alapjn azt is kzlte, hogy a jrvny megfkezsre elrendelt zemzrsok feloldst kveten a termels 99,5 szzalkban helyrellt, s a dolgozk 86 szzalka trt mr vissza a munkahelyre.