A Szeged nem játszhat idén több meccset a kézi-BL-ben?

by Kevin | Last Updated: April 16, 2020

Érdekes információt, gondolatmenetet tett közzé Facebook-oldalán Rasmus Boysen, aki a norvég Elverum csapatában kézilabdázik, e mellett pedig két szakportált is működtet.

Boysen az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) döntését boncolgatta, amely arról szólt, hogy a férfi Bajnokok Ligája négyesdöntőjét december végére helyezték át.

Az EHF honlapján olvasható hírben van egy olyan mondat, miszerint a Végrehajtó Bizottság április 24-én dönt arról, hogyan érjen véget a szezon, és ekkor jelentik be azt is, hogy kik kvalifikálhatják magukat a kölni négyesdöntőbe.

Boysen ezt úgy értelmezi, hogy nem lesznek meccsek az egyenes kieséses szakaszban, hanem a csoportkör alapján alakul ki a négyesdöntő mezőnye, és a csoportok első két helyezettjei játszhatnak Kölnben. 

Ha így lenne, az azt jelentené, hogy a PSG, Kiel, Barcelona, Veszprém négyes közül kerülne ki az idei győztes. A még versenyben lévő másik tíz csapat számára viszont befejeződne a szezon, így például a Szeged is pórul járna, amely a negyeddöntőbe jutásért az északmacedón Vardarral küzdene meg.

Hangsúlyozzuk, ez egyelőre csak egy teória, bár néhány napja ezt már felvázolta a francia sportlap, a L’Équipe is.

Kiemelt kép: MTI/Ujvári Sándor