A Starbucks elviszi Knba a hsmentes hsokat

by Kevin | Last Updated: April 22, 2020

A Starbucks elkezdi forgalmazni a Beyond Meat termkeit Knban. Az amerikai kvzlnc egy j fenntarthatsgi projekt keretben tzi tlapjra a hshelyettest teleket a vilg msodik legnagyobb gazdasgban.

A Starbucks hrom marhahs alternatvaknt Beyond Meat termket tz a knai tlapjra, de a globlis kvzlnc projektje itt nem ll meg. Ktfle sertshs alternatva is megjelenik majd, melyek a hongkongi Omniporktl szrmaznak, illetve a vllalat elkezdi rustani az Oatly zabtej ksztmnyeit a knai fogyasztknak – rja a CNBC.

A Starbucks ezzel fokozza a fenntarthatsgra irnyul erfesztseit. Az elmlt idszakban ugyanis egyre tbb fogyaszt szmra vltak vilgoss a hsfogyaszts negatv krnyezeti hatsai, aminek kvetkeztben egyre npszerbbek lettek az olyan nvnyi hshelyettest teleket forgalmaz cgek, mint a Beyond Meat vagy az Impossible Food.

A Starbucks segtsgvel lp be Knba a Beyond MeatForrs:Beyond Meat

A Starbucks mostani lpse azonban hatalmas ugrs a Beyond Meat szmra, amelye ezzel beteheti a lbt a knai piacra. A nvnyi alap hsokat knl vllalat egybknt az idei v vgre szeretn kiterjeszteni az zsiai termelst. A Beyond Meat s a Starbucks kztt azonban nem ez az els szvetsg. A kvzlnc Kanadban mr most is rustja a Beyond Meat nvnyi alap szendvicseit.

gy tnik teht, hogy a Starbucks s a Beyond Meat egyarnt optimistk s elktelezettek a knai terjeszkedssel kapcsolatban, amit a koronavrus-jrvny hatsai sem fognak vissza. A Starbucks mr jra is nyitotta a knai kvzinak 95 szzalkt, miutn azok idszakosan bezrtak a jrvny miatt.

A Starbucks rszvnyei idn eddig 14 szzalkos mnuszban vannak, a cg piaci rtke pedig ezzel 88,4 millird dollrt tesz ki. A Beyond Meat ezzel szemben idn 5 szzalkot tudott emelkedni a tzsdn, a piaci rtke pedig 4,91 millird dollr.