A Sopron Basket is plyzna az egyik Euroliga csoport megrendezsre

A Sopron Basket is plyzna az egyik Euroliga csoport megrendezsre

Spread the love

A Sopron Basket plyzhat a ni kosrlabda Euroliga tszervezett idnyben az egyik csoport kzdelmeinek a megrendezsre.

A nemzetkzi szvetsg (FIBA) cstrtkn kzlte, hogy a koronavrus-jrvny miatt csak november vgn, j csoportbeosztssal rajtol el a 2020/21-es idny. Eszerint a 16 csapatos ftbln november 29. s december 5. kztt kerl sor az els krre egy helysznen, “buborkos” formban, ngycsapatos csoportokkal, hrom-hrom mrkzssel. Ezt janur 17. s 23. kztt kveti egy jabb kr, ezzel zrul az alapszakasz.

Az j rendszerben a Sopron Basket a D csoportba kapott besorolst a trk Galatasaray, a Bourges s a szintn francia Basket Landes trsasgban. A csoportokbl az els kett jut majd tovbb a rjtszsba.

A Sopron Basket hazai plyn lphet plyra a buborkbanForrs: FIBA

Trk Zoltn, a soproniak gyvezetje szerint a magyar bajnok plyzhat az egyik csoporttorna lebonyoltsra.
Megkezdjk a puhatolzst a FIBA-nl, remlem, az elmlt ngy-t v referencii megfelelek lesznek– nyilatkozta pnteken az M4 Sport Sporthradjban utalva arra, hogy Sopron adott otthont 2018-ban s 2019-ben is az Euroliga ngyes dntjnek. Az gyvezet hozztette, gy csak egy klfldi helysznre kellene elutazniuk, amit meg tudnnak oldani chartergppel.

Az alapszakasz utn az Euroliga playoffra mrcius 14-20. kztt kerl sor szintn egy helysznen, egy “buborkban”, ahol oda-visszavgs alapon mrkznek meg egymssal a felek.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *