A Red Bullt frusztrlja a Mercedes mgtti lemaradsa

A Red Bullt frusztrlja a Mercedes mgtti lemaradsa

Spread the love

Christian Horner csapatfnk nem rejtette vka al csaldottsgt a Brit Nagydj idmrje utn, amelyen Max Verstappen gy kapott egy msodpercet Lewis Hamiltontl, hogy mindent kihozott a Red Bullbl.

A Ferrarihoz hasonlan a Red Bullnl dolgozknak is egyik szeme sr, a msik pedig nevet, habr jobbik autjuk teljestmnynek is csak rszben rlhetnek. Max Verstappen harmadik helyezse jelenleg a maximum, amit az istll nerbl elrni kpes, ami Christian Hornert igencsak frusztrlja.

Hazudnk, ha azt mondanm, hogy a mai nap nem volt frusztrl, klnsen a Mercedesszel szembeni htrnyunk tkrben – utalt a csapatfnk kereken egy msodperces lemaradsukra. – Tudjuk, hogy ez a plya mindig is fekdt az autjuknak, de elkpeszten gyorsak jelenleg. Ezzel egytt nyoms alatt kell tartanunk ket, amennyire csak lehet.”

Csak az egyik Red Bull jutott be a Q3-ba – Galria!Forrs: Formula 1 via Getty Images/2020 Formula One World Championship Limited/Clive Mason – Formula 1

Verstappen is gy vlte, hogy jelenleg ez a maximum, szerinte az sem vltoztatott volna semmin, ha pntekrl szombatra nem hl le az idjrs. „Akkor is jpr tizeddel le lennnk maradva, nem hiszem, hogy a meleg idjrs akkora klnbsget jelent. Ha ma 35 fok lett volna, akkor is a harmadik helyen vgeztem volna. Egy kicsit taln segtett volna, de nem sokat.”

„gyhogy nem vagyok meglepve, tovbbra is tanuljuk az autt s prbljuk fejleszteni. Szerintem j irnyt talltunk, ezen a htvgn kiszmthatbbnak tnik, ma szrakoztat volt vezetni. Az idmr sszessgben rendben volt, nagyjbl vgig a harmadik helyen lltam, szerintem nem igazn tehettnk tbbet. Az utols Q3-as krmben volt egy kis megingsom az utols kanyarban, de ezzel egytt elg j kr volt.”

Horner is dicsrte Verstappent, aki szerinte mindent kihozott a kocsibl, hogy 2016 ta a legjobb rajthelyket szerezze meg Silverstone-ban.

A csapatfnk s Verstappen is gy rzik, hogy a futamon kzelebb lehetnek a Mercedesekhez.

„A harmadik hely eslyt ad a harcra vasrnap, remlem hogy tiszta rajtunk lesz s utna nyomst helyezhetnk a Mercedesre – mondta a holland. – Megprblunk sok pontot szerezni s legalbb a harmadik helyet megtartani, de ennl mindig egy kicsit tbben remnykednk.”

Albon felejthet napon van tl – Galria!Forrs: Getty Images/2020 Getty Images/Mark Thompson

Ami Alex Albont illeti, a thai-brit pilta szemmel lthatan letrt volt, miutn a Q3-ba sem jutott be, s vasrnap a 13. helyrl lesz knytelen rajtolni. A pnteki msodik szabadedzsen sszetrte a Red Bullt, amelyet a csapat szombatra rendbe hozott, a harmadik szabadedzsen azonban csak az utols negyed rra jhetett ki elektromos problma miatt.

„Nem mondanm, hogy borzaszt htvgm volt, de a mai nap tnyleg nem volt valami j – nyilatkozta a Sky Sportsnak – Hinyzott az elvesztett id, a szl itt egyfolytban vltozik, ami miatt az aut egyenslya is llandan vltozik, gyhogy hinyzott a finomhangols, radsul a mezny is szoros volt. De ez van, holnap legalbb szabadon vlaszthatunk gumit, gyhogy remlhetleg javthatunk nhny helyet.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *