A pesszimista ember tragdija, hogy lemarad az letrl…

by Kevin | Last Updated: April 21, 2020

“n eddig mindent a kudarc fell kzeltettem meg. Azt nztem, hol bukhat el a dolog, gy mindig volt B tervem.” – Anik teljes meggyzdssel lltotta, hogy ez a j mdszer.

Felkszlni arra, hogy a dolog sikertelen lesz, s esetleg meneklnie kell a szitucibl – akr munkrl, akr szerelemrl van sz. gy vlte, gy nem rheti csalds. Arra viszont nem gondolt, hogy ezzel csak tlli, s nem megli a napokat. Nem rl, nem boldog, nem sikeres, csak halad tovbb. Erre kellene bszknek lenni? Elgondolkodtatott a dolog.

rtem, hogy a mai vilgban rugalmasnak kell lenni, gyorsan alkalmazkodni a vltozsokhoz. De a prkapcsolat sem lehet kivtel ez all? Ezt mr nem akarom elfogadni. n abban hiszek, hogy bizonyos harcokat meg kell vvni. Van, amikor bele kell llni egy helyzetbe, s ki kell tartani a vlemnynk mellett.

Ha Anik folyton csak arra sszpontost, hogy ennek is hamar vge lesz, akkor nem szenvedllyel li meg a munkjt, prkapcsolatt – mivel csak flig van ott, flig pedig mr kitekint belle. Ez pedig inkbb szomor, mint kvetend.

Nem is tudom elkpzelni a szitucit, amikor llst keres. Bent l a jelenlegi irodjban, mikzben a lehetsges munkltatkat bngszi az interneten? s hogyan szeretkezik, cskol, lel egy frfit, ha kzben azon jr az esze, hogy mennyi id alatt fog sszepakolni, ha arra kerl a sor? Meglehetsen fura felkszlni egy olyan helyzetre, ami nem biztos, hogy bekvetkezik – fleg nem gy, ahogyan tervezi. Mirt nem inkbb nmagba fektet idt s energit?

Forrs: Shutterstock

Abba, hogy higgyen a tehetsgben, a kpessgeiben, s bzzon benne, hogy ezt minden tren rtkelni fogjk. A vratlan helyzetekre senki sem tud felkszlni, pedig ezer s egy fordul el bellk az letnkben. Kezdve a kzlekedsi dugtl egszen egy szerettnk elvesztsig.

lni, lvezni kell az itt s most llapott. Clokat kell kitzni magunk el, nem a meneklsnk tvonalt tervezgetni. Nem mondom, hogy egy j lehetsg kapcsn nem fut t nha az agyamon, hogy “Vajon meddig fog ez tartani?” De nem kezdem el kibontani s elemeire szedni a gondolatot. Trtnt mr gy is, gy is.

Hittem egy kapcsolatrl, hogy egsz letre szl, aztn nyolc v utn vge lett. Mskor azt gondoltam, hogy egy konkrt feladatra kaptam megbzst, aztn vekig tartott. Nem bntam egyiket sem, nem krdeztem magamtl: mirt nem kszltem fel ezekre idben? Mirt nem szmoltam azzal, hogy rvidebb, vagy pp hosszabb ideig tartanak majd?

Szeretem az letet, szeretem, hogy meglep, rmet szerez, mskor kihvs el llt. Hogy tervezhetek, de lehet, hogy egy sokkal jobb dolog sl ki belle, mint amit az t elejn remltem. A promat pldul egy vletlen kapcsn ismertem meg, amikor egyiknk sem akart ott lenni, ahov a munknk szltott. Fradtak s nygsek voltunk – most mgis gy mesljk a trtnetet, mintha a legcsodlatosabb nap legszebb rja lett volna. Nem akarok B terveket kszteni s elre felkszlni a kudarcra, de ha utolr, llok elbe, ahogy a kellemes meglepetseknek is!

Forrs: Mudra Lszl

SHE.HU Kibeszl!

Neked mi a vlemnyed errl a cikkrl? Egyetrtesz vele, vagy teljesen mshogy ltod? Katt IDE, s mondd el neknk!

Nyitkp: Shuttertsock