A nyr vgre befejezdhet az j komromi Duna-hd ptse

by Kevin | Last Updated: April 15, 2020

Folytatdik a Komromot Rvkomrommal sszekt j Duna-hd ptse, s a munkkat a nyr vgn, az sz elejn befejezik – kzlte Szijjrt Pter klgazdasgi s klgyminiszter a Facebook-oldaln szerdn.

A trcavezet kifejtette: egyeztetett Ivan Korcok j szlovk klgyminiszterrel, s ksznetet mondtak egymsnak a magyar s a szlovk llampolgrok hazatrsben nyjtott klcsns tmogatsrt. Szlovkia 89 magyart, Magyarorszg pedig 24 szlovk llampolgrt hozott haza a vilg klnbz pontjairl – emlkeztetett.

Szijjrt kiemelte, hogy biztostottk egymst arrl, hogy a kt orszg kztti zavartalan ruforgalmat fenntartjk. Ez alapvet fontossg a szlovk s a magyar emberek elltsbiztonsga szempontjbl, fleg gy, hogy tavaly a ktoldal kereskedelmi forgalom mr jval meghaladta a tzmillird eurt – mutatott r.


Szijjrt Pter hangslyozta: megllapodtak abban, hogy az eredeti terveknek megfelelen folytatjk a Komromot Rvkomrommal sszekt j Duna-hd ptst, s a munkkat a nyr vgn, az sz elejn befejezik.Kitrt arra is, hogy a megllapodsoknak s a korbbi terveknek megfelelen mg az idn kt ponton sszektik a kt orszg villamosenergia-hlzatait s jelentsen megnvelik a gzvezetk-rendszereket sszekt interkonnektor kapacitst.