A Napoli tizenegyesekkel nyerte meg az Olasz Kupt

A Napoli tizenegyesekkel nyerte meg az Olasz Kupt

Spread the love

Szerdn este az Olasz Kupa-dntben a Napoli sokkal jobban futballozott mint a Juventus, azonban a 42 ves Gianluigi Buffon meccsben tartotta a csapatt, amely kihzta glnlkli dntetlennel. Amit a rendes jtkidben a npolyi futballistk elhibztak, azt a tizenegyesprbajban mr nem tettk, gy Gennaro Gattuso csapata nyerte a trfet, s fennllsa sorn hatodszorra hdtotta el az Olasz Kupt.

Az Olasz Kupa a koronavrus-jrvny miatt hrom hnapos sznet utn mlt pnteken az eldnt visszavgjval folytatdott. A Napoli az Internazionalt, mg a Juventus az AC Milan csapatt bcsztatta. A rmai finlban a leltn digitlis koreogrfikkal tettk sznesebb a zrt kapus sszecsapst, amelyen biztonsgi okokbl nkiszolgl volt az remtad nnepsg.

Ahogy az vrhat volt, a Juventus birtokolta tbbet a labdt, az tdik percben Alex Meretnek mr bravrt kellett bemutatnia Cristiano Ronaldo 15 mteres lvse utn.

Ezt kveten viszont a Napoli llt a legkzelebb a glszerzshez, de Lorenzo Insigne 23 mteres szabadrgsa a jobb kapufn csattant.


Az els flid hajrjban a Napolinak hrom risi glszerzsi lehetsge is volt. Elszr Insigne ravasz tekerst fejeltk ki a glvonalrl, nhny msodperccel ksbb Gianluigi Buffon bravrral vdte Diego Demme ziccert, vgl egy szglet utn a 42 ves kapus ujjheggyel piszklta ki Insigne 20 mteres bombjt.


A hosszabbtsban mg a Juventus tmadja, Paulo Dybala prblt meg eladni egy tizenegyest, de a jtkvezet videzs utn gy dnttt, nem szablytalankodtak az argentin jtkossal.

A msodik flidben j ideig egyetlen helyzet sem alakult ki, a csapatok fleg tvoli lvsekkel prblkoztak.

Az els igazn komoly ziccerre a 72. percig kellett vrni, ekkor a Napoli csereknt bell lengyel tmadja, Arkadiusz Milik 12 mterrl ltt fl ajt-ablak helyzetben.

Ez nem Cristiano Ronaldo mrkzse voltForrs: AFP/Filippo Monteforte

A hajrban a Juventus szinte t sem lpte a flplyt, gy tnt, tizenegyesprbajra hagyja az Olasz Kupa sorst.A 92. percben azonban mg eldnthette volna a meccset a Napoli. Egy baloldali szglet utn Nikola Maksimovic bal als sarokba tart fejest Buffon hrtotta, majd a kipattanra rkez Elif Elmas kzeli lvst fldntli bravrral tolta a kapufra, gy jhetett a tizenegyesprbaj.


  • A Juventus rszrl Dybala kezdett, de Meret vdte a balra tart flmagas lvst. A Napoli rszrl Insigne jtt, s higgadtan a bal als sarokba gurtott.
  • A msodik krben a brazil Danilo megclozta a jobb fels sarkot, de csnyn fl ltt, mg a Napolibl Politano nagy ervel a kapu bal oldalba ltt.
  • A Juventus harmadik tizenegyest Bonucci vllalta, s higgadtan a bal fels sarokba ltt. A msik oldalon Maksimovic elkpeszt ervel ltt a kapu kzepbe.
  • A torini csapat negyedik tizenegyest Ramsey ltte, a walesi kzpplys elegnsan a jobb als sarokba gurtott. Azonban a Napoli csatra, Arkadiusz Milik magabiztosan ltt a bal als sarokba, ezzel a Napoli 4-2-re megnyerte a tizenegyesprbajt.

A npolyiak tizedik kupadntjket vvtk s hatodszor gyztek – 2014 ta elszr -, a Juventus pedig 19. finljban hatodszor szenvedett veresget.Adecemberben kinevezett Gennaro Gattuso pedig plyafutsa els trfejt nyerte edzknt.

Olasz Kupa, dnt
Napoli-Juventus 0-0 – tizenegyesekkel:4-2


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *