A nagy siker miatt meghosszabbtja online programjt a moszkvai Nagysznhz

by Kevin | Last Updated: April 14, 2020

A nagy rdekldsre tekintettel egyelre egy hnappal meghosszabbtja a moszkvai Nagysznhz korbbi sikeres opera- s baletteladsaibl vlogat online programjt, amelyet a koronavrus-jrvny miatt elrendelt kijrsi s gylekezsi korltozsok miatt indtott mrcius 27-n.

Az internetes program msodik szakasza szerdn a Le corsaire (A kalz) cm hromfelvonsos balettel folytatdik, de msorra kerl az elkvetkez hetekben a Spartacus s a Don Quijote cm balett, valamint a sznhz bezrs eltti utols premierje, a Szadko cm opera is.

A moszkvai Bolsoj Sznhz (Nagysznhz) bellrl (korbbi felvtel).Forrs: Wikipdia

Az amgy telthzas produkcik a Bolsoj hivatalos YouTube-csatornjn kzp-eurpai id szerint 18 rtl tekinthetk meg lben, s 24 rn bell letlthetk maradnak.Az eredetileg prilis 10-ig meghirdetett online program a jelenlegi lls szerint mjus 11-n zrul Rimszkij-Korszakov operjval, a Szadkval.

Az online program els szakaszban bemutatott hat sikerdarabot 6,5 milliszor nztk meg, illetve tltttk le a vilg 134 orszgban, csak a Hamupipke cm balett msfl milli nzt vonzott – olvashat a Nagysznhz honlapjn.

A Bolsoj Balett Akadmia nvendkei tncolnak a folyosn a balettrk sznetben Moszkvban 2019.december 04-n. A nagy mlt intzmnyben nem csak orosz llampolgrok, hanem tbb mint 20 orszg nvendkei tanuljk a balettmvszetet.Forrs: MTI/EPA/Jurij Kocsetkov

Vlagyimir Urin figazgat azt mondta, hogy j esetben sszel nylhat meg jra a legends moszkvai tetrum. Urin szerint a sznhz napi 9 milli rubel (40 milli forint) bevteltl esik el a knyszersznet miatt.